Viorel Hizo este noul antrenor al Rapidului

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, duminică seară, agenţiei MeDIAFAX, că antrenorul principal Marian Rada a demisionat din funcţie, la conducerea tehnică a formaţiei giuleştene fiind instalat Viorel Hizo.

202 afișări
Imaginea articolului Viorel Hizo este noul antrenor al Rapidului

Tehnicianul Viorel Hizo (Imagine: Mediafax Foto)

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, duminică seară, agenţiei MEDIAFAX, că antrenorul principal Marian Rada a demisionat din funcţie, la conducerea tehnică a formaţiei giuleştene fiind instalat Viorel Hizo.

"Am înţeles de la domnul Sichitiu că Marian Rada a demisionat. A fost decizia lui şi sunt de acord cu ea. Consider că era nevoie de un şoc la echipă. A fost numit în locul său Viorel Hizo, un antrenor cu experienţă, care cunoaşte foarte bine Rapidul şi care ne-a salvat de atâtea ori", a spus Copos.

TITLURILE ZILEI

Oficialul rapidist susţine că era nevoie de schimbarea antrenorului pentru că "Rapid s-a îndepărtat prea mult de Europa League". "Eu consider că era nevoie pentru că Rapid s-a îndepărtat mult prea mult de Europa League. Rapid are un lot cu jucători mult prea valoroşi, jucători de Liga Campionilor nu de locurile 7-8. Eu spun că mai sunt şanse la cupele europene, chiar dacă mai sunt doar câteva etape până la finalul sezonului", a explicat acţionarul majoritar.

Copos îi reproşează lui Marian Rada că nu a fost suficient de exigent cu jucătorii rapidişti. "Marian Rada este un om mult prea bun. Dacă e să îi reproşez ceva, ăsta e singurul lucru pe care i-l reproşez, faptul că trebuia să fie mai exigent. A fost prea bun cu ei. Nu ştiu ce se va întâmpla deocamdată cu Marian Rada. O să vedem dacă rămâne în cadrul clubului", a menţionat Copos.

Acţionarul majoritar a precizat că Viorel Hizo a semnat un contract valabil doi ani şi jumătate cu Rapid. "Contractul lui este de doi ani şi jumătate. Obiectivul este clar, calificarea în Europa League în acest sezon. Dacă ne duce în cupele europene, Viorel Hizo are opţiune de prelungire a contractului pe încă doi ani. El va lucra cu oamenii care sunt acum la Rapid. Nici Nae Manea, nici altcineva nu pleacă. Toată lumea rămâne pe loc în afară de antrenorul principal", a adăugat George Copos.

Marian Rada, fost antrenor la Rapid II, a preluat echipa giuleşteană la mijlocul lunii ianuarie, înlocuindu-l pe tehnicianul portughez Jose Peseiro.

În dimineaţa zilei de 17 aprilie, Marian Rada declarase că şi-a dat demisia din funcţia de antrenor principal al echipei Rapid, deoarece a ratat ambele obiective din acest sezon, câştigarea titlului şi a Cupei României. În cursul serii de 17 aprilie, Rada a revenit asupra deciziei.

Viorel Hizo a mai antrenat Rapidul în sezoanele 1993/1994 şi 1994/1995 până în etapa 21, apoi primele nouă etape din sezonul 1995/1996. A revenit în sezonul 2001/2002, până în runda 26 şi apoi în ultimele nouă etape din sezonul 2003/2004. Are un total de 90 de meciuri la Rapid. Ultima echipă antrenată de Viorel Hizo a fost FC Vaslui, în primele 13 etape ale actualului sezon. La finalul sezonului trecut, Viorel Hizo a retrogradat cu Ceahlăul în Liga II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici