Vitali Klitschko a anunţat că va candida pentru postul de preşedinte al Ucrainei

Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko, campion mondial WBC la categoria grea, a anunţat, joi, că va candida la alegerile prezidenţiale din martie 2015, împotriva actualului şef de stat, Viktor Ianukovici.

105 afișări
Imaginea articolului Vitali Klitschko a anunţat că va candida pentru postul de preşedinte al Ucrainei

Vitali Klitschko (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Voi fi candidat la prezidenţiale", a spus Klitschko, 42 de ani, în timpul unei sesiuni a parlamentului ucrainean, după votul privind o lege a fiscalităţii ce ar putea reprezenta o piedică pentru pugilist. "Nu o să reuşiţi să mă intimidaţi şi nici să mă opriţi", a adăugat el.

Parlamentul ucrainean a votat, joi, amendamente la codul fiscal, conform cărora o persoană cu rezidenţă permanentă în alt stat "nu poate fi considerat rezident în Ucraina". Candidaţii pentru postul de preşedinte trebuie să aibă rezidenţă permanentă în Ucraina în cei zece ani care preced alegerile respective.

Vitali Klitschko are permis de şedere în Germania şi plăteşte impozite acolo.

Vikor Ianukovici, ales preşedinte în 2010, a anunţat că va da publicităţii anul viitor planurile sale privind prezidenţialele din 2014, însă nu există îndoieli în privinţa participării sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici