Vladimir Putin a discutat despre măsurile care trebuie luate pentru eradicarea dopajului în Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi oficiali de rang înalt au discutat, marţi, despre măsurile legale care trebuie luate pentru eradicarea dopajului în rândul sportivilor ruşi, notează Reuters.

288 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a discutat despre măsurile care trebuie luate pentru eradicarea dopajului în Rusia

Vladimir Putin a discutat despre măsurile care trebuie luate pentru eradicarea dopajului în Rusia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a anunţat că Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al ţării pentru a propune adoptarea unor iniţiative de îmbunătăţire a politicilor privind dopajul în sport.

"În cadrul discuţiilor, a fost subliniată importanţa introducerii unor noi reguli privind procedurile de investigare şi aplicarea legii în cazurile de dopaj. Prin intermediul iniţiativelor legislative, trebuie să consolidăm responsabilitatea pentru folosirea substanţelor dopante şi implicarea în dopaj", a precizat Peskov, în cadrul unei conferinţe de presă.

TITLURILE ZILEI

Pe 20 iunie, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a suspendat Federaţia de Atletism din Rusia din calitatea de membru şi a interzis practic participarea atleţilor ruşi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În noiembrie 2015, Rusia a fost suspendată de către Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) în urma unei investigaţii independente a Agenţiei Mondiale Antidoping, care a revelat o cultură a dopajului pe scară largă. Peste 80 de sportivi ruşi au aplicat pentru o "eligibilitate excepţională" la Jocurile Olimpice, adică să nu reprezinte nicio ţară.

Luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că va soluţiona litigiul dintre Comitetul Olimpic din Rusia şi Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), care vizează dreptul de participare a 68 de sportivi ruşi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia. Procedura va fi una accelerată, iar o decizie va fi anunţată de TAS pe 21 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici