Wimbledon 2019: Simona Halep s-a calificat în semifinale, după victoria cu Shuai Zhang

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat, marţi, în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce s-a impus în faţa chinezoaicei Shuai Zhang (50 WTA), scor 7-6 (4), 6-1.

4871 afișări
Imaginea articolului Wimbledon 2019: Simona Halep s-a calificat în semifinale, după victoria cu Shuai Zhang

Wimbledon 2019: Meciul dintre Simona Halep şi Shuai Zhang, din sferturile de finală, se joacă ACUM

Simona Halep s-a calificat în semifinale, după victoria cu Shuai Zhang

Halep a avut dificultăţi doar la începutul primului set, când Zhang a condus cu 3-0 şi 4-1. Românca a egalat la patru, iar ulterior la şase, iar actul inaugural a intrat în tie-break, unde Simona Halep a câştigat cu 7-4, după 58 de minute.

În actul secund, românca a fost lipsită de emoţii, cedând un singur game. Halep a câştigat setul secund cu 6-1, iar partida s-a încheiat după o oră şi 27 de minute.

TITLURILE ZILEI

Astfel, Simona Halep şi-a egalat cea mai bună performanţă din carieră la Wimbledon. În 2014, constănţeanca ajungea tot în semifinale, dar era eliminată de canadianca Eugenie Bouchard, scor 6-7, 2-6.

În penultimul act al acestei ediţii de la Wimbledon, Simona Halep va înfrunta câştigătoarea meciului Elina Svitolina (8 WTA) - Karolina Muchova (68 WTA). Cele două se vor întâlni, marţi, în jurul orei 17:00.

Simona Halep a câştigat primul set al meciului cu Shuai Zhang, din sferturi

Simona Halep (7 WTA) a câştigat primul set al meciului cu Shuai Zhang (50 WTA), scor 7-6 (4), din sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Partida a început în jurul orei 15:10, pe terenul 1.

Chinezoaica Shuai Zhang nu i-a dat nicio şansă Simonei Halep la începutul meciului. Sportiva de 30 de ani a câştigat trei game-uri la rând. Fostul lider mondial a reuşit să reducă din diferenţă, a dus scorul la 3-1, însă Zhang a recuperat şi a restabilit distanţa, 4-1.

Simona Halep a fost mai sigură pe ea şi a câştigat cel mai lung game al partidei, ducând scorul la 4-2 pentru Zhang. Halep a continuat să se impună şi a egalat la game-uri, 4-4.

Shuai Zhang a profitat de greşelile Simonei şi a reuşit un nou game "alb", scor 5-4.

Simona Halep a revenit şi a egalat la 5-5, însă nu a putut să se desprindă, iar meciul a continuat din aproape în aproape. Zhang a luat din nou un game şi a ajuns în avantaj, 6-5.

În cele din urmă, setul inaugural a intrat în tie-break, acolo unde Halep a avut o prestaţie mai solidă şi s-a impus cu 7-4. Primul set s-a încheiat după 58 de minute.

Comentatorul Eurosport, Mats Wilander, despre meciul dintre Halep şi Zhang

"Simona Halep nu va avea prea multe şanse să câştige Wimbledon, din cauza modului în care joacă, dar acum este posibil. Presiunea este mult mai mare decât la Roland Garros, pentru că jocul ei este mult mai bine adaptat pentru zgură şi ştie că poate câştiga opt din zece meciuri. Zhang este adversata ideală pentru Simona şi poate avea o şansă bună să avanseze", a mai comentat suedezul.

Jucătoarea din China le-a învins în 2019 pe Caroline Garcia, Yanina Wickmayer (semifinalistă la US Open 2009), Caroline Wozniacki şi pe tânăra Dayana Yastrenska (Ucraina). Zhang are un avantaj la capitolul statistică în faţa Simonei Halep, care e condusă la întâlnirile directe. Sportiva din China a învins-o în două rânduri pe adversara din sferturi, în 2016, la Beijing şi Australian Open, în timp ce Halep a câştigat prima întâlnire directă, din 2012, la Indian Wells.

"Cred că ultima oară am jucat una împotriva celeilalte acum 3 ani. Lucrurile sunt diferite acum. Dar, chiar şi aşa, va fi un meci greu. E o adversară incomodă (n.red. - Shuai Zhang) şi are foarte multă încredere, după ce s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon. Va fi o nouă zi, nu vreau să mă gândesc la ce a fost în trecut. Eu sunt diferită şi mă simt diferit pe teren. Asta e ce contează şi mâine mă voi lupta pentru a câştiga", a spus Simona Halep, în conferinţa de presă, despre următoarea sa adversară, Shuai Zhang.

În acest moment, rezultatele înregistrate la Wimbledon 2019 îi asigură Simonei Halep menţinerea în Top 8 mondial la finele întrecerii londoneze. Simona, acum pe locul 6 în clasamentul în timp real, nu mai poate fi întrecută decât de Elina Svitolina - care ar avea nevoie să câştige un meci în plus faţă de româncă, sau de Johanna Konta - care o poate depăşi doar dacă va câştiga trofeul iar Simona nu trece, luni, de Cori Gauff.

Dacă Simona Halep va avansa în semifinale, o va întâlni pe Karolina Muchova (22 de ani, nr. 68 WTA) sau pe Elina Svitolina (24 de ani, nr. 8 WTA). Legat de acest aspect, comentatorul Eurosport Mats Wilander a afirmat: "Simona Halep ar trebui să joace cu Muchova sau Svitolina şi ar trebui să câştige şi acel meci. Poate ar trebui să ajungă în finală datorită rezultatelor tragerilor la sorţi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici