Băutura şi mâncarea în exces de Crăciun au creat mai puţine suferinţe decât în alţi ani

Băutura şi mâncarea în exces de Crăciun au creat suferinţe digestive, dar mai puţine decât în alţi ani, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABI) şi SMURD înregistrând împreună aproape 1.400 de solicitări.

448 afișări
Imaginea articolului Băutura şi mâncarea în exces de Crăciun au creat mai puţine suferinţe decât în alţi ani

Băutura şi mâncarea în exces de Crăciun au creat mai puţine suferinţe decât în alţi ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"La SABI vorbim de 1.150 de solicitări în ultimele 24 de ore, dintre care 658 au fost urgenţe. Din totalul urgenţelor, peste 200 au fost probleme digestive, 30 de fracturi, luxaţii şi entorse, 20 de traumatisme şi 12 naşteri", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, managerul instituţiei, doctor Alis Grasu.

Totodată, au fost înregistrate 16 come de diverse tipuri, precum diabetice, neurologice sau alcoolice.

De asemenea, 20 de persoane fără adăpost au fost transportate în centrele sociale ale municipalităţii organizate pentru astfel de cazuri.

Potrivit unei statistici a SABI, începând de vineri de la ora 20.00 şi până miercuri dimineţa, în acest interval au fost 4.907 solicitări, dintre care 2.837 de urgenţe.

Dintre urgenţe, 728 au fost pentru probleme digestive, 1.147 pentru fracturi, entorse şi luxaţii, 99 pentru traumatisme, 14 accidente şi 33 de naşteri.

"Aş vrea să fac menţiunea că toate aceste cazuri se înscriu în media obişnuită, 700 de cazuri de suferinţe digestive raportate la populaţia Capitalei şi a judeţului Ilfov reprezintă un număr mic. Probabil oamenii au învăţat să nu facă excese. Sigur că sărbătorile de iarnă continuă. Sperăm să rămână în cumpătare pentru a se bucura de feeria acestora. Aş putea remarca cu bucurie venirea pe lume a 33 de copii în acest interval, exact vârsta Mântuitorului", a mai spus managerul SABI.

La rândul său, coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a confirmat şi el faptul că numărul solicitărilor şi al internărilor în cel mai mare spital de urgenţă din Bucureşti au fost sub media obişnuită.

"Solicitările la SMURD şi internările în Spitalul Floreasca au fost sub media unei zile obişnuite. Am avut la SMURD cam 160 de solicitări pe zi şi la Floreasca cam 300 de prezentări la UPU, în condiţiile în care media unei zile obişnuite este de 400 de prezentări", a spus dr. Bogdan Opriţa.

El a explicat că zece bărbaţi au ajuns la spital cu capul spart, pe fondul consumului excesiv de alcool. "Zece persone au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au alunecat, ori sau împiedicat şi s-au lovit la cap. De asemenea, 20 de persoane cu infarct au ajuns la spital, a adăugat dr Opriţa.

Potrivit coordonatorului SMUD Bucureşti, majoritatea celor căzuţi pe stradă au refuzat să meargă la spital, recunoscând că au băut cam mult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici