Care e mai sănătos: untul sau uleiul de măsline?

Tartine cu unt sau bruschete cu ulei de măsline? Pe de o parte untul, bogat în calciu, de cealaltă parte uleiul de măsline, ridicat în slăvi de toţi nutriţioniştii, potrivit www.csid.ro. Care este cea mai sanatoasă alegere?

406 afișări
Imaginea articolului Care e mai sănătos: untul sau uleiul de măsline?

Care e mai sănătos: untul sau uleiul de măsline? (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Din punct de vedere medical, uleiul de măsline este mai sănătos decât untul, însă dacă ne raportăm la valoarea nutritivă, cele două alimente se află pe aceeaşi treaptă: 135 de calorii şi 15 grame de grăsime la linguriţă.

Citeşte mai multe despre unt şi ulei de masline pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici