Video Cum arată bucătăria viitorului în viziunea IKEA - VIDEO

Gigantul suedez IKEA a prezentat în cadrul Săptămânii Designului de la Milano viziunea sa asupra bucătăriei viitorului, iar ideea revoluţionară este o masă de bucătărie care îşi învaţă utilizatorii să gătească.

1706 afișări

Potrivit Engadget.com, Concept Kitchen 2025 (Bucătăria Concept 2025, n.r.) are ca scop prezentarea modului în care oamenii vor cultiva, depozita şi găti alimente în următorul deceniu. Printre dispozitivele futuriste se află o serie de recipiente pentru păstrarea mai îndelungată a alimentelor proaspete şi un sistem de reciclare care separă automat gunoiul în funcţie de materiale din care este alcătuit (sticlă, metal, hârtie, n.r.).

Piesa de rezistenţă este însă o masă de bucătărie numită "A table for living". Piesa de mobilier utilizează un proiector suspendat deasupra tăbliei mesei şi este folosit pentru "desenarea" a unor instrucţiuni despre preparea unui fel de mâncare sau sugerarea unor reţete pe baza ingredientelor de pe masă.

Masa are şi un cântar încorporat şi indică utilizatorului cum trebuie tocate sau feliate ingredientele. De asemenea, piesa de mobilier include şi o plită cu inducţie, astfel încât nu mai este necesară deplasarea într-o altă zonă a bucătăriei pentru tratarea termică a alimentelor.

IKEA a lucrat cu compania de design IDEO şi cu studenţi de la Şcoala de Design Industrial de la Centrul de Design Ingvar Kamprad din cadrul Universităţii Lund din Suedia, dar şi cu studenţi de la departamentul de Design Industrial din cadrul Universităţii Tehnologice din Eindhoven, din Olanda.

Deşi masa de bucătărie futuristă este doar un concept şi nu poate fi cumpărată, IKEA încearcă de multe ori să forţeze limitele tehnologiei, pentru a o adapta pentru utilizarea uşoară în confortul propriei case.

Compania suedeză a anunţat luna trecută că va lansa o gamă de mobilier care va include zone de încărcare wireless (încărcare a bateriilor dispozitivelor electronice mobile fără conectarea fizică a unui cablu, n.r.).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici