- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (14.11.2024, 09:22)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce s-a dublat numărul bolnavilor de diabet în ultimii 30 de ani
De ce s-a dublat numărul bolnavilor de diabet în ultimii 30 de ani? Un miliard de oameni obezi şi alimentaţia nesănătoasă, principalele cauze.
Urmărește
5659 afișări
De ce s-a dublat numărul bolnavilor de diabet în ultimii 30 de ani
Numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat dramatic în ultimele trei decenii, de la 7% la 14% din populaţia adultă a lumii. Astăzi, 828 de milioane de oameni trăiesc cu această boală cronică, după o creştere de 630 de milioane de cazuri în doar 30 de ani.
Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au identificat cauzele principale ale acestei explozii a cazurilor de diabet, scrie The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri parlamentare 2024. 98% dintre voturi au fost numărate
-
Războiul din Ucraina, ziua 1013. SUA exclude posibilitatea returnării armelor nucleare în Ucraina / Ofensiva din noiembrie a Rusiei: 347 rachete şi peste 2.500 de drone
-
Cine sunt POT şi S.O.S. România, noile partide din Parlament. Cine este SENS, partidul aflat la pragul de Parlament
-
Lidera POT anunţă post cu apă de trei zile după intrarea în Parlament: "Slavă lui Hristos pentru tot ce ne-a dat". Partidul l-a susţinut pe Călin Georgescu
Obezitatea se află în fruntea listei, aproape un miliard de adulţi şi 159 de milioane de copii fiind în prezent supraponderali. La această situaţie contribuie mai mulţi factori sociali şi economici.
Un rol major îl joacă preţurile alimentelor. În multe ţări, mâncarea nesănătoasă este ieftină, la îndemână şi intens promovată prin reclame, în timp ce alimentele sănătoase devin tot mai greu de găsit şi mai scumpe.
Situaţia este agravată de schimbările climatice, care provoacă secete, inundaţii şi creşterea nivelului mărilor, afectând producţia de alimente sănătoase.
Îmbătrânirea populaţiei la nivel global reprezintă un alt factor important, deoarece riscul de a dezvolta diabet creşte odată cu vârsta. În plus, în multe zone ale lumii, oamenii nu au acces la spaţii sigure pentru exerciţii fizice.
Există două tipuri principale de diabet. Tipul 1 este o boală în care sistemul imunitar atacă şi distruge celulele care produc insulină din pancreas. Tipul 2, care reprezintă 95% din cazuri, este o tulburare metabolică în care corpul nu mai poate folosi eficient insulina. Spre deosebire de tipul 1, diabetul de tip 2 poate fi prevenit.
Tratamentul diferă în funcţie de tipul de diabet. Persoanele cu diabet tip 1 au nevoie de injecţii cu insulină pentru a supravieţui. Pentru diabetul tip 2, tratamentul poate include medicamente care scad glicemia, dar şi schimbări în alimentaţie şi stil de viaţă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii propune mai multe soluţii pentru combaterea acestei epidemii: limitarea reclamelor la alimentele nesănătoase, în special cele care vizează copiii, introducerea unor politici care să facă alimentele sănătoase mai accesibile, crearea de spaţii sigure pentru activităţi fizice, îmbunătăţirea accesului la servicii medicale pentru diagnostic precoce şi reducerea preţurilor la medicamentele pentru diabet, mai ales în ţările sărace.
Un studiu recent a arătat că reducerea consumului de zahăr la copii, începând din perioada prenatală şi continuând în primii ani de viaţă, îi poate proteja împotriva diabetului şi a tensiunii arteriale ridicate la vârsta adultă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL CURS 21:00 (fără Diaspora) – Alegeri parlamentare 2024: PSD conduce cu 25,7% pentru Senat și 25,5% pentru Camera Deputaților. AUR e pe locul 2, cu 19,5% și 19,3%
Citește pe www.zf.ro: Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Oboseala te face mai agresiv - studiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL 19:00 (fără Diaspora). Alegeri parlamentare 2024: PSD – 26%, AUR – 19%, USR – 15,5%, PNL – 15,5%
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
A PĂRĂSIT ROMÂNIA! Vedeta care s-a mutat în America, fără să mai stea pe gânduri. A făcut schimbarea pentru cariera ei de...
CANCAN.RO
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea MULT în week-end. Mihaela Bilic: „Avem trei variante…”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe