Duminică, la "România, te iubesc!" de pe Pro TV: Românii, un popor malnutrit

Obiceiurile culinare ale românilor vor fi analizate duminică, în emisiunea "România, te iubesc!", difuzată pe Pro TV de la ora 18.00, informează televiziunea.

197 afișări
Imaginea articolului Duminică, la "România, te iubesc!" de pe Pro TV: Românii, un popor malnutrit

Duminică, la "România, te iubesc!" de pe Pro TV: Românii, un popor malnutrit (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Ce e mai important? Să fie mâncarea noastră sănătoasă sau profitul industriaşilor alimentari mai mare? Într-o lume în care banul face legea, suntem un popor malnutrit! Mâncăm mult, dar prost şi ajungem invariabil… la spital", a declarat Anca Nastasi, corespondentul Pro TV, care, în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", porneşte în căutarea mâncării sănătoase, într-o anchetă ce ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte alimentaţia românilor.

Pe lângă românii care şi-au creat adevărate reţele de procurare a hranei, telespectatorii vor afla cât de greu este pentru producătorii bio să-şi vândă produsele şi, mai ales, ce spun medicii care nu mai fac faţă numărului ridicat de bolnavi incurabili. "Chimicalele pe care ni le serveşte industria alimentară în carne, lapte, pâine, fructe şi legume n-au nici în clin, nici în mânecă cu sănătatea, ci doar cu trasul la cântar, cu prelungirea termenului de valabilitate şi cu profitul", a mai precizat Anca Nastasi.

În aceeaşi ediţie a emisiunii va fi "deconspirat" creierul din spatele întregii reţele de metrou a metropolei New York: nimeni altul decât un român, Mihai Horodniceanu. Acesta coordonează modernizarea megastructurii din subteranele New Yorkului şi este unul dintre cei mai respectaţi oameni din administraţia oraşului, fiind responsabil de un proiect de 17,5 miliarde de dolari. "Veţi vedea cum se zguduie Manhattan-ul când Horodniceanu forează cu maşinării gigant tuneluri în subteran, că meseria lui nu e doar să fie un bun inginer constructor, ci şi un excelent psiholog în relaţia cu locuitorii metropolei care suportă şantiere de asemenea anvergură. Şi veţi vedea ce înseamnă să proiectezi staţii de metrou în care să încapă simultan 12 trenuri, să reconsolidezi fundaţii de zgârie-nori", a mai dezvăluit Anca. Povestea unui român emigrat în timpul comunismului care a încercat să se întoarcă în ţară după Revoluţie, pentru a ajuta la dezvoltarea infrastructurii şi, mai ales, cum s-a lecuit de făcut afaceri aici, va fi prezentată duminică, la "România, te iubesc!", într-un reportaj realizat de Anca Nastasi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici