Lenea are denumire ştiinţifică: tulburare tempo-cognitivă

Te muţi toată ziua de pe fotoliu, pe canapea, din pat, la televizor, simţi că nu îţi poţi strânge forţele pentru a ieşi din casă nici măcar pentru întâlnire cu prietenii? De acum, lenea are o denumire ştiinţifică: tulburare tempo-cognitivă, informează csid.ro.

666 afișări
Imaginea articolului Lenea are denumire ştiinţifică: tulburare tempo-cognitivă

Lenea are denumire ştiinţifică: tulburare tempo-cognitivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii americani le-au găsit o scuză medicală persoanelor mai leneşe din fire, înscriindu-le "afecţiunea" în Manualul de Diagnostic şi Statistici al Tulburărilor Mentale (Biblia psihiatrilor), sub denumirea de tulburare tempo-cognitivă. Nici persoanele impulsive şi irascibile nu au fost ocolite, specialiştii făcându-le rapid şi acestora o diagnoză: tulburare exploziv-intermitentă.

Află mai multe despre noile afecţiuni intrate în dicţionarul tulburărilor mentale pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici