O furtună geomagnetică va afecta SUA în această săptămână. Radiocomunicaţiile şi sistemele GPS ar putea fi perturbate

Au fost emise avertizări de furtună geomagnetică. Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA consideră că sunt posibile întreruperi limitate ale radiocomunicaţiilor şi sistemelor GPS.

4095 afișări
Imaginea articolului O furtună geomagnetică va afecta SUA în această săptămână. Radiocomunicaţiile şi sistemele GPS ar putea fi perturbate

Erupţii solare: o furtuna geomagnetică va afecta SUA în această săptămână

O furtună solară care se îndreaptă spre Pământ este de aşteptat să întrerupă pentru scurt timp radiocomunicaţiile  şi să provoace aurore boreale ce vor fi vizibile din America de Nord. 

Centrul de Predicţie a Vremii Spaţiale de la Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a emis o avertizare şi se aşteaptă ca America de Nord să asiste la  cele mai mari efecte ale furtunii geomagnetice joi.

În acest moment, experţii avertizează că majoritatea impacturilor vor fi minore, dar există şansa ca evenimentul să atingă un nivel 3 din 5 pe scara de severitate a furtunii geomagnetice.

La un nivel 3, NOAA avertizează că pot apărea fluctuaţii ale reţelei electrice, sunt posibile întreruperi ale comunicaţiilor prin satelit şi semnalele radio. 

Sistemele GPS se pot bloca  temporar sau  vor deveni slabe.

NASA spune că ciclul solar actual se va intensifica şi va atinge maximul solar în jurul anului 2025, când este posibil ca o erupţie solară puternică să provoace o furtună geomagnetică puternică care să ducă la distrugerea reţelelor de energie electrică şi a dispozitivelor electronice. 

Un ciclu solar durează aproximativ 11 ani, iar cel actual a debutat în 2019. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici