O "mamă" electronică ce supraveghează obiectele conectate la internet, dezvoltată în Franţa

Un dispozitiv asemănător cu o păpuşă rusească, descris drept "mama tuturor obiectelor conectate la internet", a fost prezentat, duminică, la salonul de electronică CES din Las Vegas, de firma franceză Sen.se.

177 afișări
Imaginea articolului O "mamă" electronică ce supraveghează obiectele conectate la internet, dezvoltată în Franţa

O "mamă" electronică ce supraveghează obiectele conectate la internet, dezvoltată în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un sistem foarte simplu, care permite transformarea oricărui obiect al vieţii cotidienii în obiect conectat la internet", a explicat Rafi Haladjian, fondatorul firmei Sen.se, în timpul unei prezentări pentru presă a invenţiei inginerilor francezi.

O periuţă de dinţi, o cutie de medicamente sau chiar o uşă pot deveni "inteligente", semnalând dacă dinţii au fost spălaţi corect, dacă pastilele au fost luate la timp şi dacă oamenii au intrat în casă la o oră neprevăzută.

Dispozitivul principal seamănă cu o păpuşă rusească albă, cu înălţimea de 16 centimetri. Denumit "mamă", dispozitivul permite, odată conectat la internet, controlarea unui număr de până la 24 de obiecte prin intermediul unor captatoare minuscule, care au fost botezaţi "cookies".

Aceşti cookies, sensibili mai ales la mişcare şi temperatură, "sunt versatili, iar utilizarea lor poate fi schimbată, în funcţie de nevoile momentului" şi funcţionează cu baterii ce au o autonomie de până la un an, a subliniat Rafi Haladjian.

Sen.se estimează să înceapă livrarea acestor dispozitive în primăvară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici