Obiect misterios pe Marte: Un internaut spune că a descoperit imaginea unui sicriu - FOTO

Un internaut pasionat de astronomie şi de teoriile despre existenţa extratereştrilor spune că a descoperit imaginea unui sicriu într-o fotografie realizată pe Marte şi a cerut agenţiei spaţiale americane (NASA) să analizeze în detaliu acel obiect misterios ce are forma unei cutii paralelipipedice.

19663 afișări
Imaginea articolului Obiect misterios pe Marte: Un internaut spune că a descoperit imaginea unui sicriu - FOTO

Obiect misterios pe Marte: Un internaut spune că a descoperit imaginea unui sicriu (Imagine: NASA)

De la iguane fosilizate şi până la stânci care imită forma capului lui Barack Obama, internauţii care cred în teoriile despre existenţa unor conspiraţii afirmă că au descoperit tot felul de obiecte bizare pe Marte, relatează dailymail.co.uk.

Acum, un sicriu de extraterestru a fost adăugat pe această listă, după ce un internaut american din statul Maryland, pasionat de căutarea formelor de viaţă extraterestre, a descoperit într-o fotografie făcută pe Marte un obiect despre care afirmă că ar fi "o cutie decorativă".

"Sicriul" a fost descoperit de Will Farrar, administratorul canalului WhatsUpintheSky37 de pe site-ul YouTube, în timp ce analiza o serie de fotografii realizate pe Marte de roverul american Curiosity.

"Această cutie arată în mod cert ca un sicriu modern făcut din ciment. La fel arată şi partea de stâncă de pe dealul din spatele lui, care pare să fie un fel de scări, dar şi resturile din piatră din partea stângă a imaginii, care par să fie rămăşiţele unor construcţii făcute de o civilizaţie străveche", spune Will Farrar.

La rândul său, Scott Waring, un alt internaut pasionat de căutarea formelor de viaţă extraterestre, care scrie pentru UFO Sightings Daily, este de părere că acel "sicriu" a fost făcut dintr-o substanţă asemănătoare pietrelor de pe Terra.

"Cât le-ar lua inginerilor de la NASA să programeze roverul Curiosity pentru a-l face să se întoarcă puţin şi să examineze conţinutul acelei cutii? Pare să aibă o lungime de un metru şi o lăţime şi o înălţime de 0,4 metri. Multe specii de extratereştri sunt scunde, inclusiv o specie de «grays»", a declarat el.

Specialiştii în teoriile despre existenţa extratereştrilor folosesc termenul "grays" pentru a descrie fiinţele de pe alte planete, care au capete ovale şi ochi de dimensiuni mari - asemănătoare acelora descrise în filmul "Întâlnire de gradul trei", regizat în 1977 de Steven Spielberg.

Însă, deşi forma neobişnuită a acelui obiect marţian a aprins deja imaginaţia bloggerilor pasionaţi de OZN-uri, oamenii de ştiinţă americani consideră că astfel de "descoperiri" se datorează unui fenomen psihologic, denumit "pareidolie".

Acesta are la bază reacţia creierului uman care "vede" chipuri şi alte obiecte semnificative în locuri obişnuite.

Fenomenul a apărut pentru ca ochiul uman să poată să zărească feţe cunoscute în mediul înconjurător şi pentru ca oamenii să poată astfel să îşi recunoască prietenii dintr-o mulţime de persoane.

Oamenii de ştiinţă spun că persoanele tind, de asemenea, să se folosească de această abilitate pentru "a-şi îmbogăţi imaginaţia" şi să recunoscă forme care au anumite înţelesuri, chiar şi atunci când acestea nu există cu adevărat.

Will Farrar nu este însă convins de aceste explicaţii. "Nu ni se spun o grămadă de lucruri, aşadar nu ştiu care este adevărul de acolo", a declarat el.

Noua descoperire a fost făcută la puţin timp după un alt anunţ similar, în noiembrie, atunci când o femeie - care spunea că este o fostă angajată a NASA - a declarat că a văzut oameni pe Marte.

Femeia, care a spus că o cheamă "Jackie", a telefonat la un post de radio american, Coast to Coast AM, pentru a "mărturisi" că a văzut mai mulţi bărbaţi în costume spaţiale care alergau pe planeta roşie în 1979.

Jackie spune că lucra în echipa de telemetrie folosită de NASA în timpul programului spaţial Viking Lander în momentul în care i-a văzut pe acei oameni prin intermediul unei transmisiuni în direct.

"Mă întreb dacă poţi să rezolvi un mister vechi de 27 de ani pentru mine", i-a spus ea prezentatorului acelei emisiuni radiofonice. "Acel vechi rover Viking se deplasa pe suprafaţa lui Marte".

"Apoi, am văzut doi bărbaţi în costume spaţiale - nu acele costume voluminoase pe care noi le folosim de obicei, ci altfel de costume, care păreau să aibă rol de protecţie. Au venit dinspre linia orizontului şi s-au îndreptat spre Viking Explorer", a adăugat ea.

La începutul acestui an, profesorul John Brandenburg, specialist în fizica plasmei, care lucrează pentru compania Orbital Technologies, a spus că, după părerea lui, o străveche civilizaţie de pe Marte a fost distrusă complet după un atac nuclear executat de o altă rasă extraterestră.

Profesorul Brandenburg susţine că străvechii marţieni, cărora li se mai spune "cydonieni" sau "utopieni", au fost masacraţi în acel atac, iar dovezile "genocidului" pot fi văzute încă şi în zilele noastre.

El mai spune că teoria sa ar putea să explice Paradoxul Fermi - contradicţia evidentă între probabilitatea de existenţă în Univers a unor civilizaţii extraterestre, probabilitate estimată a fi mică, dar reală, şi lipsa de contacte cu astfel de civilizaţii sau alte dovezi de existenţă a lor.

Pareidolia este o formă de apofenie, un fenomen care apare atunci când oamenii văd tipare şi conexiuni în date care nu au nicio legătură între ele.

De-a lungul timpului au existat multe ocazii când diverşi oameni au afirmat că au văzut imagini religioase - în special chipurile unor personalităţi religioase - sau de altă natură în locuri neaşteptate.

În multe dintre ele era vorba despre chipul lui Iisus, cel al Fecioarei Maria sau cel al lui Allah.

În septembrie 2007, un calus descoperit într-un copac semăna cu o maimuţă, determinându-i pe credincioşii din Singapore să aducă omagii şi să se închine în faţa unui nou zeu, supranumit "Zeul Maimuţă".

Un alt caz intens mediatizat a fost acela când chipul Fecioarei Maria a apărut pe un sendviş.

Imagini cu chipul lui Iisus au fost văzute şi într-un borcan cu marmeladă, dar şi pe un cartof.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici