Rămăşiţele unui urs din epoca glaciară au fost descoperite perfect conservate în Rusia. Topirea permafrostului a scos la lumină rămăşiţele preistorice

  • Rămăşiţele unui urs din epoca glaciară au fost descoperite intacte în permafrostul rus
  • Păstorii de reni din Antarctica Rusă sunt primii care au făcut descoperirea înainte de a-i înştiinţa pe cercetători
  • Se estimează că ursul ar avea între 22.000 şi 39.500 de ani
2208 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele unui urs din epoca glaciară au fost descoperite perfect conservate în Rusia. Topirea permafrostului a scos la lumină rămăşiţele preistorice

Sursa foto: profimedia

Rămăşiţele intacta ale unui urs preistoric au fost descoperite întâmplător de nişte păstori de reni din Antarctica Rusă. Topirea permafrostului pe insulele Lihakovski a scos la lumină descoperirea, catalogată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Federală de Nord-Est din Yakutsk drept „de mare importanţă pentru întreaga omenire”.

"Aceasta este prima şi singura descoperire de acest gen - o carcasă de urs întreg cu ţesuturi moi. Este complet conservat, cu toate organele interne la locul lor", a declarat cercetătoarea Lena Grigorieva într-un comunicat.

Pe măsură ce permafrostul se topeşte în zone întinse din regiunea Siberiei au existat mai multe descoperiri majore în ultimii ani ale unor animale specifice epocii de gheaţă conservate în stare perfectă.

Se estimează că ursul ar avea o vârstă cuprinsă între 22.000 şi 39.500 de ani, relatează New York Post.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici