S-a născut cu inima ÎN AFARA CORPULUI. Povestea primului copil din lume care A SUPRAVIEŢUIT cu această malformaţie - FOTO, VIDEO

Un băieţel care s-a născut cu o malformaţie rară, având inima în afara corpului, a supravieţuit în mod miraculos.

13340 afișări
Imaginea articolului S-a născut cu inima ÎN AFARA CORPULUI. Povestea primului copil din lume care A SUPRAVIEŢUIT cu această malformaţie - FOTO, VIDEO

S-a născut cu inima ÎN AFARA CORPULUI. Povestea primului copil din lume care A SUPRAVIEŢUIT cu această malformaţie (Imagine: www.marquissclan.blogspot.com)

Bebeluşii care se nasc cu astfel de malformaţii mor după cel mult trei zile, însă Ryan Marquiss este o excepţie de la această regulă, scrie dailymail.co.uk.

Nu numai că organul vital se afla în afara corpului copilului, însă doar jumătatea stângă a inimii bebeluşului era dezvoltată corespunzător, ceea ce face ca Ryan să fie singurul astfel de caz din lume.

Medicii, care au descoperit malformaţia din timpul sarcinii, au sfătuit-o pe mama bebeluşului să avorteze, însă aceasta a refuzat.

"Am vrut să lăsăm natura să-şi urmeze cursul. Ştiam că ar fi fost un miracol dacă ar fi supravieţuit naşterii. Medicii ne-au spus că niciun copil cu malformaţiile lui Ryan nu a supravieţuit vreodată, deci faptul că îl avem astăzi alături de noi este un miracol", a declarat mama băieţelului.

Medicii au descoperit problemele bebeluşului în cea de-a 12-a săptămână de sarcină. Malformaţia extrem de rară, ectopia cordis, afectează 8 bebeluşi dintr-un milion, iar cei care totuşi se nasc cu această problemă mor la maxim trei zile de la naştere.

Ryan s-a născut în februarie 2009 prin cezariană, cu ajutorul unei echipe de 30 de medici.

"Inima lui era în afara pieptului şi era acoperită doar de o membrană subţire", a spus mama copilului.

Timp de doi ani, Ryan a suferit numeroase operaţii pentru ca inima lui să fie acoperită de piele şi să funcţioneze normal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici