Structuri misterioase descoperite de Google Earth în China. Ce secrete ascunde deşertul Gobi? - GALERIE FOTO

Structuri vaste neidentificate au fost descoperite de sateliţi în deşertul Gobi, ridicând semne de întrebare despre ce anume ar putea construi China în acea regiune, folosită în special de armată, pentru programele spaţiale şi cele nucleare.

5704 afișări
Imaginea articolului Structuri misterioase descoperite de Google Earth în China. Ce secrete ascunde deşertul Gobi? - GALERIE FOTO

Structuri misterioase descoperite de Google Earth în China. Ce secrete ascunde deşertul Gobi?

GALERIE FOTO

În două dintre imaginile disponibile pe Google Earth apar linii reflectorizante, strălucitoare, lungi de peste un kilometru şi jumătate, intersectate între ele şi vizibile din spaţiu, care aduc aminte de geoglifele liniare de pe platourile de la Nazca.

În altă imagine se văd cercuri concentrice enorme pe sol, cu trei avioane militare parcate în centru, scrie telegraph.co.uk.

Într-o fotografie din 2007, blocuri de mărimea unor containere de transport maritim erau atent aranjate în cerc. Într-o imagine mai recentă, blocurile apar împrăştiate la o distanţă de aproape cinci kilometri distanţă faţă de locul iniţial.

O altă imagine prezintă o serie de containere metalice pline cu ceea ce par a fi resturi de vehicule explodate, în timp ce alta prezintă o grilă complicată, lungă de aproximativ 29 de kilometri.

Toate locurile sunt la graniţa provinciilor Gansu şi Xinjiang, la aproximativ 160 de kilometri de Jiuquan, sediul central al programului spaţial al Chinei.

Scopul acestor structuri este necunoscut, dar unii experţi au sugerat că acestea ar putea fi zone optice de testare pentru rachete, simulând astfel reţele de străzi din oraşe.

Tim Ripley, un expert în apărare de la Jane's Defence Weekly, a comparat aceste structuri cu cele din Nevada, unde se află baza secretă a SUA, Area 51.

"Imaginea cercurilor arată foarte asemănător cu o zonă de testare a rachetelor, cu ţintă şi instrumente prevăzute pentru a înregistra efectele armelor", a declarat Tim Ripley.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici