- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (24.09.2024, 12:52)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Manipularea undelor cerebrale din timpul somnului ar putea ajuta la tratarea demenţei
- Oamenii de ştiinţă britanici au manipulat undele cerebrale din timpul somnului pentru a studia funcţiile neurologice.
- Studiul ar putea ajuta la tratarea demenţei.
Urmărește
313 afișări
Studiu: Manipularea undelor cerebrale din timpul somnului ar putea ajuta la tratarea demenţei
O echipă de cercetători din Marea Britanie a reuşit să manipuleze două tipuri importante de unde cerebrale în timpul somnului voluntarilor, în încercarea de a dezvolta noi instrumente pentru studierea activităţilor neurologice esenţiale, scrie Science Alert, care citează publicaţia SLEEP.
Undele, cunoscute sub denumirile de oscilaţii alfa şi theta, sunt asociate cu stările de relaxare şi odihnă, inclusiv cu faza de somn REM (Rapid Eye Movement), când apar cele mai vii vise.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România intră în Schengen. Klaus Iohannis anunță aderarea României: „Calea noastră este europeană”
-
Comisia Europeană: Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume
-
Joe Biden comută 1.500 de pedepse şi graţiază 39 de persoane într-o singură zi
-
Zelenski: Invitaţia NATO ar trebui să cuprindă întreg teritoriul Ucrainei
Această fază este considerată crucială pentru îmbunătăţirea memoriei şi funcţiilor cognitive, ceea ce face activitatea cerebrală din această perioadă deosebit de interesantă pentru cercetători.
„Oscilaţiile cerebrale contribuie la funcţionarea creierului şi la modul în care acesta învaţă şi reţine informaţii”, a explicat Valeria Jaramillo, neurocercetător la Universitatea din Surrey. Totuşi, rolul exact al acestor oscilaţii în faza REM a somnului rămâne neclar.
Cercetătorii au aplicat un proces numit stimulare auditivă în buclă închisă (CLAS) pentru a modifica oscilaţiile cerebrale în somnul REM, o metodă utilizată cu succes anterior în somnul non-REM.
În experimentele lor, oamenii de ştiinţă au manipulat viteza şi intensitatea oscilaţiilor cerebrale la 18 participanţi folosind electrozi montaţi pe craniu.
Deşi sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra un efect terapeutic concret, specialiştii speră că această metodă ar putea fi folosită în viitor pentru a încetini degenerarea asociată cu demenţa, o afecţiune caracterizată prin încetinirea oscilaţiilor cerebrale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump va fi numit pentru a doua oară „Persoana anului” de către Time Magazine
Citește pe www.zf.ro: De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Comisia Europeană felicită aderarea Bulgariei și României în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025: „Este o zi de bucurie pentru întreaga noastră Uniune”
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
CNA a penalizat una dintre marile televiziuni din România! Care sunt motivele pentru care au întrerupt emisia
CANCAN.RO
Ireal din ce este făcut laptele vegetal din comerț, de fapt. Dragoș Pătraru: „E mai dăunător decât o găleată cu mititei”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe