Trei români şi un străin, salvaţi în urma transplantului, după moartea unui bărbat de 43 de ani

Un bărbat de 43 de ani a dăruit viaţă altor patru oameni, după ce căzut de la etajul patru al unui bloc şi a intrat în moarte cerebrală, iar sora lui şi-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Medicii au prelevat inima, ficatul, rinichii si corneea bărbatului, spune Agenţia Naţională de Transplant.

181 afișări
Imaginea articolului Trei români şi un străin, salvaţi în urma transplantului, după moartea unui bărbat de 43 de ani

Trei români şi un străin, salvaţi în urma transplantului, după moartea unui bărbat de 43 de ani

În noaptea de vineri spre sâmbătă, a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea o prelevare de organe de la un bărbat de 43 de ani care a intrat în moarte cerebrală, după ce a căzut, miercuri, de la etajul patru al unui bloc din Aleşd, judeţul Bihor.

Mai multe echipe de medici au prelevat inima, ficatul, rinichii şi corneea bărbatului, anunţă Agenţia Naţională de Transplant (ANT) pe pagina oficială de Facebook.

„Medicii au făcut tot ce s-a putut pentru salvarea lui, însă a doua zi (joi, n.r) s-a instalat tabloul de moarte cerebrală. Trecând peste această imensă tragedie, sora bărbatului şi-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Operaţia a durat mai bine de 5 ore - a început la ora 3.00 dimineaţa şi s-a sfârşit în jurul orei 8.30”, se mai arată în informarea ANT.

Astfel, bărbatul a dăruit viaţă pentru trei români şi un străin. Reprezentanţii ANT precizează în postarea de pe pagina de Facebook faptul că ficatul merge la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca , iar corneea la Spitalul Militar Central din Capitală.

„Pentru că nu s-a găsit receptor compatibil în ţară, cordul a fost prelevat de o echipă de medici din Munchen, prin Eurotransplant. Plămânii nu s-au prelevat pentru că avea contuzie pulmonară”, a declarat medicul Carmen Pantiş, coordonator regional ANT, coordonator transplant SCJU Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici