Tu ştii câte zone ale creierului se activează în timpul orgasmului? Specialiştii vorbesc despre "o simfonie" - VIDEO

O înregistrare video realizată în timpul unui test de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) a evidenţiat faptul că orgasmul feminin activează peste 80 de zone cerebrale, iar aproape întregul creier pare să cânte o "simfonie".

1391 afișări
Imaginea articolului Tu ştii câte zone ale creierului se activează în timpul orgasmului? Specialiştii vorbesc despre "o simfonie" - VIDEO

Tu ştii câte zone ale creierului se activează în timpul orgasmului? Specialiştii vorbesc despre "o simfonie" - VIDEO

Se cunosc puţine lucruri despre fenomenele şi procesele care se produc în creier în timpul orgasmului. Din acest motiv, specialiştii americani de la Rutgers University, din statul New Jersey, au avut ideea de a efectua un test de imagistică prin rezonanţă magnetică şi de a filma, în premieră, felul în care orgasmul influenţează diverse regiuni cerebrale.

În loc să activeze doar câteva zone cerebrale, izolate, aşa cum se credea anterior, orgasmul activează în realitate peste 80 de regiuni cerebrale, se afirmă într-un studiu preluat de dailymail.co.uk.

Testul a fost realizat cu ajutorul voluntarei Nan Wise, un sexolog american în vârstă de 58 de ani, care s-a oferit să se masturbeze în timp ce i se analiza creierul prin intermediul RMN.

Aproape toate zonele cerebrale au început să "lumineze" în timpul orgasmului, începând cu centrii plăcerii şi răspândindu-se apoi la nivelul întregului creier. În înregistrarea video, nivelul activităţii cerebrale respectă "scala metalului fierbinte" - activitatea scăzută este marcată cu roşu, iar activitatea intensă este marcată cu galben şi alb.

Profesorul Barry Komisaruk, psiholog la Rutgers University din New Jersey, speră că rezultatul acestui experiment le va ajuta pe femeile care întâmpină dificultăţi în atingerea orgasmului.

"Înregistrarea arată datele cerebrale, obţinute prin rezonanţă magnetică, ale unei voluntare care experimentează orgasmul - şi legăturile corespunzătoare dintre aceste aceste regiuni cerebrale, în funcţie de concentraţia de oxigen din sânge. Concentraţiile de oxigen sunt afişate pe un spectru ce porneşte de la roşu închis (activitate slabă) şi ajunge la galben/ alb (activitate intensă). Aşa cum s-a observat, orgasmul face ca aproape tot creierul să fie luminat în galben, indicând faptul că aproape tot creierul se activează în timpul orgasmului", a explicat Barry Komisaruk.

Potrivit Daily Mail, înregistrarea făcută de cercetătorii americani seamănă foarte mult cu imaginile oferite de un foc de artificii. La începutul procesului, activitatea cerebrală este limitată doar la câteva zone ale creierului, iar apoi ea se extinde la peste 80 de regiuni cerebrale.

Filmul arată felul în care activitatea cerebrală începe în cortexul senzorial, în zona specifică asociată organelor sexuale. Ea se extinde cu mare rapiditate la sistemul limbic, implicat în procesul de creare a emoţiilor şi a memoriei. Pe măsură ce orgasmul se apropie, activitatea cerebrală apare în hipotalamus, o regiune care eliberează hormonul oxitocină, denumit "hormonul iubirii".

După orgasm, activitatea cerebrală scade, treptat, la nivelul întregului creier şi revine la stadiul iniţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici