Un subtip al virusului gripei aviare, H9N2, a fost detectat în Hong Kong

Un octogenar a contractat virusul H9N2, o variantă lejeră a gripei aviare, primul caz de acest tip detectat în Hong Kong după patru ani, au anunţat autorităţile luni, citate de AFP.

177 afișări
Imaginea articolului Un subtip al virusului gripei aviare, H9N2, a fost detectat în Hong Kong

Un subtip al virusului gripei aviare, H9N2, a fost detectat în Hong Kong

"Cercetăm în prezent un caz de gripă A H9N2 confirmat la (...) un bărbat în vârstă de 86 de ani", a declarat pentru jurnalişti Leung Ting-hung, de la Centrul pentru Protecţie Sanitară din Hong Kong.

H9N2 este o tulpină a virusului gripei aviare care afectează în special raţele şi găinile, dar poate fi transmis şi la om. Conform legislaţiei din Hong Kong, fiecare caz de contaminare trebuie făcut public, a adăugat Leung.

Începând din 1999, şapte cazuri de acest tip au fost înregistrate în Hong Kong, ultimul datând din 2009, potrivit aceleiaşi surse.

Octogenarul, care locuieşte la Shenzen, un oraş situat în China continentală şi în apropiere de Hong Kong, a fost diagnosticat ca fiind purtător al acestei boli după ce s-a întors în Hong Kong, sâmbătă.

El se află în prezent în stare staţionară, izolat.

Joi, autorităţile din Hong Kong au anunţat decesul unui octogenar din acest oraş contaminat cu virusul H7N9. Este vorba despre primul deces cauzat de virusul H7N9 în acest teritoriu din sudul Chinei.

Pacientul, al doilea caz înregistrat în Hong Kong, a mâncat carne de pasăre în timp ce se afla în Shenzen.

Primul caz de gripă aviară detectată la om a fost înregistrat pe 2 decembrie la o femeie de 36 de ani originară din Indonezia care efectua frecvent deplasări între Hong Kong şi Shenzen.

După descoperirea acestor două cazuri, Hong Kongul a sporit controalele sanitare la frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici