50 de turme de vaci din sud-vestul Angliei beneficiază de tehnologia 5G

Cisco Systems, dezvoltator al infrastructurii de reţea pentru tehnologii emergente, a creat un prototip 5G pentru a testa conectivitatea wireless şi mobilă, în trei locaţii rurale, prin implementarea tehnologiei la nivelul a 50 de turme de vaci din sud-vestul Angliei, informează Reuters.

641 afișări
Imaginea articolului 50 de turme de vaci din sud-vestul Angliei beneficiază de tehnologia 5G

50 de turme de vaci din sud-vestul Angliei beneficiază de tehnologia 5G

Printre dispozitivele conectate la 5G purtate de bovine se numără şi un guler menit să controleze un sistem de muls robotizat. În cadrul Centrului de Inovare Agricolă de Precizie (Centrul Agri-EPI) din sud-vestul Angliei, aproximativ 50 dintre cele 180 de turme sunt dotate cu gulere inteligente 5G şi dispozitive montate la nivelul urechilor, care monitorizează starea de sănătate. Dispozitivele nu dăunează vacilor, iar monitorizarea permite operatorilor să constate eventualele neplăceri resimţite de acestea.

„The working dairy”, creat de Agri-EPI, cu sprijinul agenţiei britanice de inovare, utilizează o gamă largă de tehnologii; inclusiv perii automate care se rotesc când sunt atinse de animale, perdele operate de senzori care se deschid în funcţie de vreme şi un sistem inteligent de alimentare, care livrează automat mâncare în hambar.

„Asta poate face 5G pentru agricultură - să extindă puterea de care dispunem la nivelul acestei ferme, pe întreg teritoriul Marii Britanii şi al întregii lumi”, a declarat Nick Chrissos, reprezentant al Cisco Systems.

Tehnologia 5G promite conexiuni mult mai rapide, considerate a fi capabile să schimbe modul în care ne trăim viaţa, de la autovehicule cu conducere autonomă, la ochelari pentru realitate virtuală sau descărcarea unui film în câteva secunde, pe telefonul mobil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici