Coronavirus: 75% din economie va fi repornită. Ţara care revine la normal

Primul ministru din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat că restricţiile cele mai extreme au fost scoase şi că aproximativ 400.000 de oameni se vor întoarce la serviciu.

956 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: 75% din economie va fi repornită. Ţara care revine la normal

75% din economie va fi repornită. Ţara care a eliminat coronavirusul

 

Conform The Guardian, Jacinda Ardern a declarat că aproximativ 400.000 de oameni se vor întoarce la locurile de muncă, serviciile de mâncare pentru livrare se vor redeschide, dar avertizează că neozeelandezi trebuie să fie mai precauţi ca niciodată, din cauza perioadei de incubaţiei a virusului.
 
„Poate dura de la 2 la 10 zile la oamenii care au fost expuşi la COVID-19 şi să prezinte din nou simptome. Asta înseamnă că trebuie să fim precauţi pentru că asta ne-ar putea readuce de unde am început înainte de carantină. Cu mai mulţi oameni care se întorc astăzi la muncă, trebuie să fim şi mai vigilenţi.” , a spus Jacinda Ardern.
 
„Nivelul trei va duce încă 400.000 de neoelandezi înapoi la serviciu şi adunând la un total de 1 milion de angajaţi. La nivelul trei, 75% din economie funcţionează, odată cu începerea construcţiilor, silviculturii, fabricaţiei şi vânzării produselor fără contact, proiectele majore de infrastructură încep din nou astăzi.", a subliniat primul ministru.
 
De asemenea, a declarat că noul coronavirusul este „în prezent" eliminat, dar că ţara trebuie să rămână în alertă şi ar putea totuşi să apară cazuri noi.
„Aşa cum am spus eliminarea înseamnă că putem ajunge la zero, dar este posibil să avem un număr mic de cazuri noi. Asta nu înseamnă că am eşuat", a spus ea. Ardern a spus că în ultima perioadă, numărul de noi cazuri au fost zilnic sub 10.
 
Potrivit Universităţii Johns Hopkins, Noua Zeelandă are un total de 1.469 de cazuri noi de coronavirus confirmate şi 19 decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici