ACCIDENT de muncă la Snagov: Cei doi muncitori prinşi sub un mal de pământ au fost scoşi morţi - FOTO

Doi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, marţi, în timp ce săpau un şanţ în localitatea Snagov. Mai multe echipaje de salvatori au încercat mai bine de trei ore să îi scoată la suprafaţă, dar din păcate aceştia au fost găsiţi morţi, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

4207 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT de muncă la Snagov: Cei doi muncitori prinşi sub un mal de pământ au fost scoşi morţi - FOTO

ACCIDENT de muncă la Snagov: Doi muncitori sunt prinşi sub un mal de pământ. Salvatorii încearcă să îi scoată la suprafaţă (Imagine: ISU Bucureşti-Ilfov)

UPDATE 15:54 Cei doi muncitor prinşi sub malul de pământ au fost scoşi morţi

Cei doi muncitori prinşi sub un mal de pământ, marţi, la Snagov, au fost scoşi morţi, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Marin, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Echipele de salvatori de la ISU Bucureşti-Ilfov au reuşit să îi scoată pe cei doi muncitori din groapa peste care s-a surpat malul de pământ, însă aceştia nu mai erau în viaţă.

Intervenţia pentru scoaterea din groapă a celor doi muncitori, la care au participat aproximativ 20-30 de pompieri, a fost îngreunată de faptul că malurile trebuiau stabilizate pentru a se ajunge în zona în care aceştia se aflau, acoperiţi în întregime de pământ.

După mai bine de trei ore, pompierii salvatori au reuşit să îi scoată pe cei doi muncitori la suprafaţă, însă echipajele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea acestora, fiind constatat decesul.

Cei doi muncitori erau angajaţi ai firmei Strong Construct, care face lucrări la reţeaua de canalizare a localităţii Snagov, unul dintre aceştia fiind şeful de echipă, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Dantes Bratu, aflat la locul accidentului.

Acesta a cerut Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov să facă cercetări şi să stabilească împrejurările şi cauzele producerii accidentului de muncă.

Reprezentanţii Poliţiei Ilfov au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre doi bărbaţi de aproximativ 60 de ani. Aceştia erau angajaţi de Primăria din Snagov pentru executarea unei lucrări la canalizarea localităţii.

Anchetatorii şi inspectorii de muncă urmează să stabilească dacă cei doi muncitori erau angajaţi cu forme legale şi dacă au fost luate toate măsurile de protecţie a muncii.

Anterior, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, în urma unei sesizări privind surparea unul mal de pământ peste doi muncitori, în Snagov, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de salvatori şi ambulanţe SMURD.

Cei doi muncitori au fost acoperiţi complet de pământ, salvatorii neputând spune dacă aceştia sunt sau nu în viaţă, în condiţiile în care groapa în care lucrau avea o adâncime de cinci metri.

Salvatorii nu se puteau apropia de zona unde erau prinşi sub pământ cei doi muncitori, fiind necesară stabilizarea malurilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici