Acord între Comisia Europeană şi BioNTech-Pfizer. UE va avea asigurate încă 1,8 miliarde de doze pentru perioada 2021 - 2023

Comisia Europeană (CE) a semnat joi un al treilea contract cu societăţile farmaceutice BioNTech şi Pfizer. Prin intermediul lui se rezervă încă 1,8 miliarde de doze de vaccin pentru statele membre ale UE, în perioada cuprinsă între sfârşitul anului 2021 şi 2023.

314 afișări
Imaginea articolului Acord între Comisia Europeană şi BioNTech-Pfizer. UE va avea asigurate încă 1,8 miliarde de doze pentru perioada 2021 - 2023

Acord între Comisia Europeană şi BioNTech-Pfizer. UE va avea asigurate încă 1,8 miliarde de doze pentru perioada 2021 - 2023

Conform unui comunicat al CE, contractul va permite achiziţionarea a 900 de milioane de doze de vaccin actual şi de vaccin adaptat la variante, cu opţiunea de a achiziţiona alte 900 de milioane de doze.

Contractul prevede ca producţia de vaccinuri să se efectueze în UE şi ca elementele componente esenţiale să provină din UE. În plus, el prevede că, încă de la începutul disponibilităţii vaccinurilor în 2022, livrarea lor în UE este garantată.

De asemenea, a fost consolidată posibilitatea ca statele membre să revândă sau să doneze doze ţărilor care au nevoie de ele, din afara UE sau prin intermediul mecanismului COVAX, contribuind la un acces global şi echitabil la vaccin, în întreaga lume.

„Odată cu semnătura noastră, noul contract este acum în vigoare, ceea ce este o veste bună pentru lupta noastră pe termen lung în vederea protejării cetăţenilor europeni împotriva virusului şi a variantelor sale! Producţia şi livrarea în UE a până la 1,8 miliarde de doze sunt garantate. Contractele potenţiale cu alţi producători vor urma acelaşi model, în beneficiul tuturor”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta CE.

Contractul semnat joi cu alianţa BioNTech-Pfizer va suplimenta portofoliul larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, bazat pe contractele semnate deja cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, Curevac şi Moderna şi cu BioNTech/Pfizer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici