Alexandru Arşinel va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Consilierii CGMB au aprobat, miercuri, proiectul prin care directorul Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, actorul Alexandru Arşinel, va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de respect pentru „contribuţia adusă în dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc”.

252 afișări
Imaginea articolului Alexandru Arşinel va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Alexandru Arşinel va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

S-au înregistrat 34 de voturi pentru, 13 abţineri şi un vot împotrivă.

„Anul acesta, domnul Alexandru Arşinel a împlinit respectabila vârstă de 78 de ani, dintre care 53 de ani în slujba teatrului de revistă bucureştean, prilej care justifică pe deplin conferirea titlului de cetăţean de onoare în semn de preţuire din partea Municipalităţii pentru activitatea sa artistică, menită să descreţească funţile şi să destindă inimile spectatorilor, să se bucure de talentul, dedicaţia şi profesionalismul acestui actor”, se arată în Expunerea de motive.

Conform documentului citat, au fost luate în considerare meritele artistice şi manageriale ale lui Alexandru Arşinel, dovedite de-a lungul carierei sale. În plus, în documentul citat se arată că această recompensă simbolică nu are implicaţii la bugetul local.

Alexandru Arşinel s-a născut, în 4 iunie 1939, în localitatea Dolhasca, din judeţul Suceava. În anul 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A fost repartizat la Târgu Mureş, unde, împreună cu alţi colegi de breaslă, a înfiinţat secţia română a Teatrului Naţonal din oraş.

Din anul 1964, Alexandru Arşinel s-a angajat la Teatrul de Revistă din Bucureşti. Ulterior, el a devenit directorul şi apoi managerul instituţiei culturale.

Alexandru Arşinel a jucat în peste 30 de filme artistice, între care „Ana şi... hoţul”, „Miss Litoral”, „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct”, „Sexy Harem Ada-Kaleh”.

De-a lungul timpului, Arşinel a fost premiat pentru activitatea artistică şi managerială. El a primit Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Premiul pentru spectacolele de musical acordat de Gala Premiilor reviste „Actualitatea Muzicală” a UCMR sau Premiul special „Ambasador al teatrului românesc”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici