Apel făcut de MAI: Fără petarde de Revelion: Pentru unii este o simplă distracţie, pentru animale este un coşmar

  • MAI le solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou deoarece zgomotul le sperie pe animale.
2619 afișări
Imaginea articolului Apel făcut de MAI: Fără petarde de Revelion: Pentru unii este o simplă distracţie, pentru animale este un coşmar

MAI: Fără petarde de Revelion: Pentru unii este o simplă distracţie, pentru animale este un coşmar

MAI le solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou deoarece zgomotul le sperie pe animale.

„Pentru unii este o simplă distracţie, pentru animale este un coşmar. Fără petarde de Revelion! Protejaţi-vă pe voi, dar protejaţi şi animalele!”, scrie în mesajul MAI, postat pe Facebook, care este însoţit de o fotografie cu un câine al Poliţiei.

Şi asociaţiile pentru protecţia animalelor au un mesaj asemănător.

„Artificiile şi petardele sunt coşmarul animalelor. Noaptea de Revelion poate fi un chin şi o traumă pentru căţei şi pisici din cauza zgomotelor produse de acestea. În fiecare an, în noaptea dintre ani zeci de animale sunt pierdute, din cauza zgomotul fug de acasă speriate, unele sar în faţa maşinilor şi astfel se produc tragedii. Vă rugăm, aşadar, feriţi-vă animalele de aceste zgomote infernale produse de artificii şi petarde. Nu ţineţi geamurile deschise şi evitaţi să lăsaţi singure în curte animalele. Foarte important, nu folosiţi obiecte pirotehnice în preajma lor. Le pot provoca traume pe viaţă: pot surzi şi se pot răni”, explică preşedintele Asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş, Corina Grigore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici