Atletul Justin Gatlin, implicat într-un nou scandal de dopaj

Fostul campion olimpic Dennis Mitchell, acum antrenorul lui Justin Gatlin, şi Robert Wagner, impresarul atletului, au fost înregistraţi cu camera ascunsă de jurnalişti ai cotidianului The Telegraph, când se arătau dispuşi să le vândă substanţe dopante.

288 afișări
Imaginea articolului Atletul Justin Gatlin, implicat într-un nou scandal de dopaj

Atletul Justin Gatlin, implicat într-un nou scandal de dopaj

Reporterii publicaţiei britanice au spus că sunt reprezentanţi ai unei companii producătoare de filme, care căutau substanţe dopante ca să ajute un actor în pregătirea sa pentru o peliculă cu tematică sportivă.

Mitchell şi Wagner le-ar fi spus jurnaliştilor că le pot face rost de substanţele respective, în schimbul sumei de 250.000 de dolari. Substanţele ar fi provenit de la un medic din Austria.

Antrenorul lui Gatlin a susţinut, într-o înregistrare, că produsele interzise sunt folosite în mod constant în atletism, la cel mai înalt nivel, şi că testele antidoping sunt uşor de ocolit. Mitchell şi Wagner sugerează că şi Gatlin a recurs la dopaj, afirmaţii negate cu vehemenţă de către sportiv, care a luat decizia de a-şi demite antrenorul.

La rândul lor, Mitchell şi Wagner au negat că ar fi implicaţi în activităţi de dopaj, dar Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) şi Agenţia Americană Antidoping (USADA) au deschis deja anchete.

Justin Gatlin, în vârstă de 35 de ani, a fost deja suspendat în două rânduri pentru dopaj, în 2001 şi 2006.

Gatlin are în palmares 15 medalii olimpice şi mondiale, dintre care patru de aur. Pe 5 august anul acesta, el l-a învins pe Usain Bolt în finala probei de 100 de metri, la Campionatele Mondiale de la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici