Aurul atinge un nou maxim, pe ultimii şase ani/ CURS BNR: Creştere a euro în raport cu leul

Cursul de schimb pentru aur a atins miercuri un nou maxim al ultimilor şase ani, fiind stabilit la 181, 3376 lei, în creştere de la 179,3925 lei marţi, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

1412 afișări
Imaginea articolului Aurul atinge un nou maxim, pe ultimii şase ani/ CURS BNR: Creştere a euro în raport cu leul

Aurul atinge un nou maxim, pe ultimii şase ani/ CURS BNR: Creştere a euro în raport cu leul

Noul nivel este cel mai ridicat dinianuarie 2013 până în prezent - la data de 3 ianuarie 2013 a fost stabilit un curs mai ridicat de atât, repectiv de 182,4256 lei.

Aceasta este a patra zi consecutivă cu un nou maxim al ultimei perioade pentru aur. Valoarea aurului se menţine la peste 170 de lei, începând cu 16 ianuarie, iar de la mijlocul lunii decembrie este pe creştere.

De asemenea, cursul de schimb euro/leu a crescut miercuri cu 0,20%, până la 4,7576 lei, iar cel pentru leu/dolar, care în România este stabilit prin paritate cu euro, a scăzut cu 0,10%, la valoarea de 4,1938 lei.

În plus, cursul valutar pentru francul elveţian a fost stabilit la 4,1895 lei, peste valoarea de 4,1805 lei de marţi.

Cursurile de schimb afişate pe BNR sunt calculate pe baza tranzacţiilor interbancare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici