Avertisment din partea Teheranului: Ţările care duc un război economic cu Iranul nu se pot aştepta să rămână în siguranţă

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a avertizat luni, în cadrul unei întâlniri cu omologul său german, Heiko Maas, că statele care duc un „război economic” împotriva Teheranului nu ar trebui să se aştepte „să rămână în siguranţă”, potrivit France 24.

1262 afișări
Imaginea articolului Avertisment din partea Teheranului: Ţările care duc un război economic cu Iranul nu se pot aştepta să rămână în siguranţă

Avertisment din partea Teheranului: Ţările care duc un război economic cu Iranul nu se pot aştepta să rămână în siguranţă

„Nu ne putem aştepta ca războiul economic împotriva poporului iranian să continue, iar cei care duc acest război şi care îl sprijină să rămână în siguranţă”, a declarat ministrul. „Singura metodă prin care putem să detensionăm situaţia din regiune este încetarea acestui război economic”, a mai spus Zarif, care a adăugat că Germania şi restul statelor membre UE joacă „un rol important” în rezolvarea problemelor din regiune.

La rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că ţara sa face tot posibilul pentru ca tensiunile din zonă să nu se intensifice. „În Siria şi Yemen există războaie, din fericire aici nu se întâmplă acelaşi lucru şi vrem să facem tot ce se poate pentru ca lucrurile să rămână aşa”, a spus el. „Tensiunile din această regiune sunt îngrijorătoare şi ne temem că evenimente izolate ar putea duce la declanşarea unor violenţe. Acest lucru trebuie prevenit cu orice preţ”, a adăugat Maas.

O îmbunătăţire a relaţiilor dintre Teheran şi Washington a intervenit în 2015, când Iranul a făcut o înţelegere cu şase puteri mondiale care au dus la limitarea activităţii nucleare. Dar tensiunile cu Statele Unite au crescut din nou, după ce preşedintele Donald Trump a retras Washingtonul din acord în 2018 şi a reimpus sancţiuni.

Semnatarii vest-europeni, inclusiv Germania, doresc să menţină acordul nuclear, deşi împărtăşesc neliniştea Administraţiei Trump cu privire la programul de rachete balistice al Iranului şi rolul său în conflictele din Orientul Mijlociu.

Taguri:
iran,
ue,
acord nuclear

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici