Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, chemată la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, după ce a a făcut afirmaţii legate de moartea suspectă a unui judecător

Avocata Maria Vasii a fost invitată pentru a fi audiată de către Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009, după ce aceasta a făcut în spaţiul public declaraţii referitoare la moartea în condiţii suspecte a unui judecător, a precizat, luni, preşedintele Comisiei, Oana Florea.

931 afișări
Imaginea articolului Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, chemată la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, după ce a a făcut afirmaţii legate de moartea suspectă a unui judecător

Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, chemată la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 după ce a a făcut afirmaţii legate de moartea suspectă a unui judecător

„Doamna Maria Vasii a făcut afirmaţii recent la o televiziune menţionând că în urma alegerilor din 2009 înţeleg că un domn judecător a murit în condiţii suspecte pentru că ar fi deţinut nişte informaţii legate de desfăşurarea alegerilor. Nu ştim exact ce a vrut să spună, de aceea cred că este bine să aflăm mai multe amănunte. Dacă ţine de obiectul activităţii noastre vom lua în considerare, dacă nu, rămâne în sarcina Parchetului să elucideze dacă este vorba de o crimă sau nu”, a spus Oana Florea.

„Din punctul meu de vedere, este foarte importantă ca o comisie aptă să investigheze toate aceste fraudări, pentru că din punctul meu de vedere se poate discuta clar de existenţa unei fraude în procesul electoral. Ar trebui să lucreze protejat de confidenţialitatea datelor pentru că s-au întâmplat lucruri foarte grave. Să nu uităm că persoane foarte importante, care au fost în Autoritatea Electorală Centrală au sfârşit în mod misterios, la o vârstă care nu ar fi justificat o moarte biologică, aşa încât odată cu decesul acestor persoane s-au dus în mormânt foarte multe informaţii şi date cu privire la modul cum au fost validate alegerile, în modul cum s-a centralizat voturile, informaţii despre softurile folosite. Şi, de aceea, spun că sunt lucruri extrem de grave”, a declarat avocata Maria Vasii, la Antena 3, în urmă cu două zile.

Invitarea avocatei Maria Vasii a fost votată în unanimitate de către membrii Comisiei de anchetă a alegerilor, la propunerea deputatului PSD Liviu Pleşoianu.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a mai votat chemarea foştilor miniştri Radu Berceanu şi Adriean Videanu referitor la declaraţiile făcute în anul 2009, în presă, cu privire la schimbarea prefecţilor, subprefecţilor şi şefilor de deconcentrate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici