Băsescu: Prioritatea zero este sprijinul comunităţilor şi a cetăţenilor afectaţi de iarnă. Este exclusă întreruperea livrării energiei electrice către populaţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că prioritatea zero în acest moment este legată de sprijinul comunităţilor şi a cetăţenilor puternic afectaţi de situaţia de iarnă. De asemenea, preşedintele a făcut declaraţii referitoare la consultările pe care le-a avut cu partidele parlamentare.

1128 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Prioritatea zero este sprijinul comunităţilor şi a cetăţenilor afectaţi de iarnă. Este exclusă întreruperea livrării energiei electrice către populaţie

Traian Băsescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Declaraţiile preşedintelui:

  • Am primit solicitarea publică de a institui starea de urgenţă în Buzău. Ştiu că se încearcă cu disperare atragerea în dispute publice a preşedintelui. Nu este cazul de aşa ceva într-un moment în care oamenii suferă. De aceea, ţin să precizez ce ar însemna dacă aş răspunde solicitării domnului Ponta şi al preşedintelui CJ Buzău. La articolul 3 din Legea 453 pe 2004, starea de urgenţă se defineşte ca ansamblul de măsuri excepţionale de natură politică, economică şi de ordine publică aplicate pe întreg teritoriul ţării sau în unele administrări teritoriale.

  • Nu putea fi omis din discuţii subiectul situaţiei cetăţenilor. Le mulţumesc militarilor pentru devotamentul şi eficienţa intervenţiei. Le mulţumesc celor de pe ambulanţe, drumarilor. Am observat că sinţul civic a făcut ca grupuri de oameni să acţioneze în susţinerea bătrânilor care nu puteau să se deszăpezească.

  • Am propus partidelor să se discute condiţiile în care opoziţia poate reveni în Parlament.

  • Propunerea pe care le-am făcut-o partidelor a fost să se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Nu există opoziţie din acest punct de vedere, dar trebuie să avem convingerea că există o majoritate care susţine semnarea tratatului. Sper ca în timpul cel mai scurt să fie redactat protocolul.

  • Nu există niciun fel de pericol ca populaţia să rămână fără energie. Probabil se va sista orice export până la revenirea consumului în parametrii normali. România are resurse să asigure energie electrică pentru populaţie. Dacă totuşi, în condiţii excepţionale, s-ar produce o avarie la grupurile mari de alimentare cu energie, s-ar proceda conform unui plan dinainte stabilit. România exportă 500 de megawaţi/oră iar în ore de vârf cantitatea exportată ajunge până la 1.400 de megawaţi.

  • Prioritatea zero în acest moment este legată de sprijinul comunităţilor şi a cetăţenilor puternic afectaţi de situaţia de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici