Video Băsescu: Sora lui Kim Jong-un ar putea prelua puterea. Nu sunt generali destui de puternici să răstoarne dinastia

  • Traian Băsescu este de părere că sora lui Kim Jong-un ar putea prelua puterea în Coreea de Nord
  • Băsescu: Nu cred să existe o grupare de generali capabilă să răstoarne dinastia
  • Băsescu: Coreea de Nord nu are nicio şansă să ia un drum de democratizare
2682 afișări

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu este de părere că sora lui Kim Jong-un  ar putea prelua puterea în Coreea de Nord. Băsescu nu crede că există un grup de generali destul de puternici pentru a răsturna dinastia lăsată de Kim Ir-sen, bunicul lui Kim Jong-un.

”Da, poate s-o preia în condiţia în care în Coreea de Nord este greu de crezut că ar fi o grupare suficient de puternică de generali care să vrea să dărâme dinastia lăsată de Kim Ir-sen. Deşi trebuie să recunoaştem că este greu pentru o armată de generali needucaţi în spiritul democraţiei să accepte conducerea care va trebuie să fie dictatorială a unei femei”, a spus fostul preşedinte. 

Traian Băsescu respinge categoric posibilitatea ca după moartea lui Kim Jong-un, Coreea de Nord să ia o traiectorie democratică.

Exclus pentru un motiv simplu - acea ţară este o ţară a generalilor şi din păcate, a unor generali educaţi în spiritul dictaturii. Deci,  Coreea de Nord nu are nicio şansă să ia un drum de democratizare”, a spus Băsescu. 

Surse citate de CNN au declarat că serviciile secrete americane monitorizează informaţiile despre starea de sănătate a lui Kim Jong-Un. Conform surselor citate, există informaţii că liderul nord-coreen, în vârstă de 36 de ani, ar fi în stare gravă după o intervenţie chirurgicală cardică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici