Bob Dylan, interviu inedit după câştigarea Premiului Nobel, în care îşi declară admiraţia pentru Amy Winehouse

Într-un interviu rar acordat propriului său site bobdylan.com, poetul şi muzicianul Bob Dylan a recunoscut că este un fan al regretatei cântăreţe britanice Amy Winehouse, dar şi al versiunii cântată de Adele a melodiei „Make You Feel My Love”, informează BBC online.

1438 afișări
Imaginea articolului Bob Dylan, interviu inedit după câştigarea Premiului Nobel, în care îşi declară admiraţia pentru Amy Winehouse

Bob Dylan, interviu inedit după câştigarea Premiului Nobel, în care îşi declară admiraţia pentru Amy Winehouse

Dylan a fost întrebat ce părere are despre faptul că melodia sa „Make You Feel My Love” este din nou la modă şi dacă vreuna dintre coverurile interpretate de Adele, Garth Brooks şi Billy Joel sunt pe placul său.

"Da, toate mi-au plăcut", a spus Dylan.

Artistul a mărturist şi care sunt noile sale preferinţe muzicale, printre artiştii săi preferaţi numărându-se Amy Winehouse.

"Après al lui Iggy Pop este un album bun. Imelda May, îmi place. Valerie June, The Stereophonics. Îmi plac albumele lui Willie Nelson şi Norah Jones cu Wynton Marsalis, precum şi discul tribut pentru Ray Charles. Mi-a plăcut utimul album al lui Amy Winehouse.”

Întrebat dacă era un fan al lui Amy Winehouse, muzicianul a răspuns: "Da, absolut. A fost ultimul individ autentic din preajmă."

Referitor la ultimul său album „Triplicate”, pe care anumiţi specialişti lau denumit nostalgic, Bob Dylan nu a fost de acord cu aceştia: „Nostalgic? Nu, n-aş spune asta. Nu e necesar să te întorci în trecut său să-ţi fie dor de zilele frumoase de demult sau de amintiri preţioase despre ceea ce nu mai e. Un cântec precum Sentimental Journey este direct şi realist, aici şi acum.”

Bob Dylan va lansa, la 31 martie, un nou material muzical: de data aceasta este vorba despre un triplu album care conţine melodii celebre, revizitate şi reinterpretate de Dylan.

Cântăreţul şi poetul american Bob Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2016, însă nu a participat la ceremonia de acordare a distincţiei, care a avut loc pe 10 decembrie, la Stockholm, fapt care i-a atras o serie de critici.

Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură pentru crearea unor „noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane”, conform anunţului site-ul oficial al acestor prestigioase distincţii.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii "soul".

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei "intoxicaţii cu alcool".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici