O nouă măsură fiscală, retrasă de coaliţia PSD-ALDE. Anunţul lui Liviu Dragnea: Declaraţia 600, amânată până în martie. "S-a promovat şi s-a comunicat foarte prost"/ Tăriceanu: În maxim o săptămână vom anunţa măsurile

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că a solicitat ca în următoarea şedinţă de Guvern, pe 31 ianuarie, să se adopte ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru declaraţia 600 "pentru a le da posibilitatea să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600".

12615 afișări
Imaginea articolului O nouă măsură fiscală, retrasă de coaliţia PSD-ALDE. Anunţul lui Liviu Dragnea: Declaraţia 600, amânată până în martie. "S-a promovat şi s-a comunicat foarte prost"/ Tăriceanu: În maxim o săptămână vom anunţa măsurile

BREAKING: Anunţul lui Liviu Dragnea: Formularul 600, amânat până în martie/ Liderii coaliţiei, discuţii înaintea CEx al PSD despre programul de guvernare

"Am avut o întâlnire, doamna prim ministru cu mine, colegii de la ALDE, cu ministrul Mişa, am discutat despre declaraţia 600, am solicitat pe 31 ianuarie, în prima şedinţă de guvern, să adopte ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru a le da posibilitatea ca în perioada următoare să meargă până la eliminarea declaraţiei 600 cu condiţia să gasească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să ramână asiguraţi în sistemul de asigurări. Şi să găsească o soluţie civilizată pentru a evita disconfortul celor care au fost sau cei care ar trebui să meargă să depună această declaraţie ", a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că, în cazul celor care au depus deja declaraţia, vor fi prevăzute în ordonanţă măsuri tranzitorii.

"S-a promovat şi s-a comunicat foarte prost. Din acest motiv, le-am cerut colegilor mei să nu se mai exprime pe acest subiect pentru că majoritatea nu l-au înţeles, nici nu a fost explicat bine. După ce se instalează Guvernul, să explice în detaliu despre ce e vorba", a completat Dragnea.

Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - www.anaf.ro - a fost blocat, luni, în condiţiile în care 210.000 de contribuabili trebuie să descarce şi să completeze, până la 31 ianuarie, Formularul 600 privind veniturile din activităţi independente, pentru determinarea contribuţiilor sociale.

Tudose: M-a luat şi pe mine prin surprindere Declaraţia 600

Fostul prim-ministru Mihai Tudose a declarat, luni, la finalul şedinţei CExN al PSD, că prevederile din Declaraţia 600 l-au luat prin surprindere şi pe el, precizând însă că a cerut ANAF să găsească o soluţie pentru a nu bloca ” toată ţara la un ghişeu”.

”Recunosc că m-a luat şi pe mine prin surprindere şi, după cum foarte bine ştiţi, m-am exprimat public acum două săptămâni, când am cerut şi eu ANAF să facă ceva în sensul acesta, să găsească o soluţie, să nu blocăm toată ţara la un ghişeu”, a declarat Mihai Tudose.

Fostul premier Mihai Tudose a anunţat că va susţine prin votul său învestirea Guvernului Dăncilă, având în vedere că ”este vorba despre un guvern PSD”.

Dragnea: Nu exclud introducerea impozitului pe gospodărie în programul de guvernare

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, luni, înaintea CExN, că nu exclude introducerea impozitului pe gospodărie în programul de guvernare, el arătând că CExN va dezbate în această perioadă, până la finalul săptămânii, modificările care vor fi aduse acestui document.

Întrebat cum va fi modificat programul de guvernare şi dacă va fi introdus impozitul pe gospodărie, Dragnea a răspuns: „Vom stabili azi. Am avut o primă discuţie, discutăm acum în CExN, asta va fi programul principal, ne vedem mâine, miercuri, joi, am stabilit de principiu că nu vor fi modificări mari sau multe, e vorba în principal de a fi actualizat, ţinând cont că 2017 a trecut”.

Chestionat dacă nu exclude introducerea impozitului pe gospodărie, Dragnea a răspuns: „Când va fi gata, vom comunica. (...) Nu, de principiu, nu-l exclud, dar să avem forma finală (a programului de guvernare, n.r.)”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: Nu vor fi taxe şi impozite noi

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Guvernul care va fi învestit nu va introduce noi taxe şi impozite, afirmând că programul de guvernare PSD-ALDE nu va fi modificat ”în profunzime”.

”(...)Nu vor fi taxe şi impozite noi. (...) Reformele importante în domeniul economic au fost deja întreprinse în anul 2017 şi ma bucur că performanţa economică este una foarte bună, am avut o creştere economică care ne situează pe primul loc în România, ne-am respectat angajamentele de a nu depăşi deficitul bugetar dincolo de 3% şi, în pofida considerentelor pe care unii analişti economici le-au făcut, creşterea economică a României în anul 2017 nu se bazează în principal pe consum (...)”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu vor exista modificări majore în ceea ce priveşte programul de guvernare.

Tăriceanu: Formularul 600 trebuie modificat substanţial; În maxim o săptămână vom anunţa măsurile

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Formularul 600 trebuie modificat substanţial, afirmând că nemulţumirile cetăţenilor sunt legitime şi că în termen de maxim o săptămână vor fi anunţate măsurile aferente.

”(...) nu este niciun interes să bulversăm câtuşi de puţin mediul economic, dar ceea ce am discutat cu PSD este să recurgem mai degrabă la o simplificare a legislaţiei şi a procedurilor existente pentru ca economia românească, bazată astăzi pe un nivel de fiscalitate redus, să se bucure şi de un mediu de afaceri prietenos, adică proceduri cât mai puţine şi mai simple. (..) am avut o discuţie legată de celebrul Formular 600 pe care va trebui să îl modificăm substanţial în aşa fel încât cetăţenii care se confruntă cu dificultăţile legate de completarea formularului şi de procedurile aferente să nu fie puşi în această situaţie dificilă”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că în maxim o săptămână vor fi anunţate măsurile menite să remedieze situaţia generată de introducerea Formularului 600.

”Urmează ca împreună cu Ministerul de Finanţe să anunţăm care sunt măsurile necesare pentru a remedia această situaţie care a creat nemulţumire pe bună dreptate. În termen de maxim o săptămână vom anunţa care sunt măsurile aferente”, a spus Tăriceanu.

Dragnea, întâlnire cu Dăncilă, Plumb şi Neacşu înainte de şedinţa CEx

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, luni, cu premierul desemnat Viorica Dăncilă, cu secretarul general al partidului, Marian Neacşu, şi cu deputatul social-democrat Rovana Plumb, în biroul său de la Camera Deputaţilor, înainte de şedinţa CEx.

Cei patru au ieşit împreună din biroul lui Liviu Dragnea, pentru a merge la şedinţa CEx al PSD.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, luni, la ora 16.00, pentru a discuta componenţa Guvernului Dăncilă. Şi ALDE are programată o şedinţă, la ora 15.00, la care se vor discuta idei pentru programul de guvernare, au declarat surse politice.

Comitetul Executiv al PSD s-ar putea reuni şi vineri, 26 ianuarie, pentru a stabili componenţa finală a Guvernului Dăncilă, în condiţiile în care dezbaterile nu vor fi finalizate în şedinţa de luni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

Tot vineri, ALDE va avea o întrunire în care se va discuta despre portofoliile formaţiunii în Guvernul Dăncilă.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la Dragnea însoţit de Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian.

Dragnea are o serie de întâlniri şi cu liderii de organizaţii judeţene ale PSD, care fac propuneri privind componenţa Executivului.

Preşedintele PSD Bucureşti-Ilfov, Gabriela Firea, a precizat, duminică seara, că o treime dintre miniştri vor fi noi.

„Cred, fac o estimare, sper să nu greşesc, cam o treime din Guvern se va împrospăta. Mi-aş dori să fie mai multe doamne. Mi-aş dori ca după luni să nu existe o competiţie, un sentiment negativ între organizaţiile judeţene care vor propune candidaţi pentru portofolii”, a spus Firea, la România Tv.

Ea a arătat că programul de guvernare rămâne în esenţă acelaşi, în special în punctele sale sociale şi economice, la care se mai adaugă câteva principii care vor fi preluate şi câteva programe naţionale.

„Vreau ca după CExN de luni să rămânem o echipă unită, cum am demonstrat că putem fi chiar dacă avem anumite reacţii mai critice sau declaraţii care nu convin la acel moment, dar ele sunt mai sănătose”, a spus Firea.

Citeşte şi: ŞTIRILE MEDIAFAX

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici