Alegeri SUA 2020. PROFIL  Cine este omul Joe Biden, personalitatea din spatele hainei politice

  • Omul Joe Biden, şi nu politicianul, a fost pus în lumina reflectoarelor, săptămâna aceasta
  • Biden a pierdut mulţi oameni dragi, de-a lungul vieţii, dar a găsit un scop pentru a continua
  • Apropiaţii săi povestesc despre el că are abilitatea de a se conecta cu cei din jur
4017 afișări
Imaginea articolului Cine este omul Joe Biden, personalitatea din spatele hainei politice

Cine este omul Joe Biden, personalitatea din spatele hainei politice

Aliaţii lui Joe Biden şi-au petrecut săptămâna încercând să-l pună pe candidatul democrat în cea mai bună lumină şi să convingă că el e persoana potrivită pentru Casa Albă.

Convenţiile de partid au profitat de timp pentru a arăta partea umană a lui Joe Biden, nu cea de politician. Asta s-a întâmplat şi la Convenţia Naţională a Democraţilor, desfăşurată în regim online, care a părut o nesfârşită aliniere de clipuri bine realizate, astfel încât să evidenţieze CV-ul stufos al lui Biden şi viaţa sa personală.

CNN dezvoltă patru puncte cheie pentru a te face să înţelegi cine e Joe Biden.

Biden a îndurat pierderi atât de devastatoare încât s-a gândit la sinucidere

Dacă îi asculţi discursurile din cadrul Convenţiei, îl auzi vorbind de o „gaură neagră”. O descrie ca pe un gol în pieptul său, care încearcă să îl tragă într-un loc întunecat.

„Ştiu cât de rea, crudă şi incorectă poate fi viaţa, uneori. Dar am învăţat două lucruri: primul, cei pe care-i iubeşti poate vor părăsi acest pământ, dar nu vor pleca niciodată din inima ta. Mereu vor fi alături de tine, iar tu mereu vei fi alături de ei. Iar al doilea, am aflat că cel mai bun mod de a trece peste durere şi pierdere, este să găseşti un scop”, a fost crezul de viaţă împărtăşit de Joe Biden publicului.

În 1972,  Biden a fost aproape de a-şi trăi visul. Abia împlinise 30 de ani – aproape de vârsta la care putea deveni jurat ca senator al Statelor Unite - când soţia sa, Neilia, şi fetiţa sa, Naomi, au fost ucise într-un accident de maşină, în timp ce erau la cumpărături, în căutarea bradului de Crăciun. Cei doi băieţi tineri, Beau şi Hunter, au fost grav răniţi.

Biden spune că disperarea şi furia l-au consumat. El explică, într-un documentar CNN, că a început să înţeleagă cum pierderea devastatoare poate aduce pe cineva în punctul de a se gândi la sinucidere.

„M-am gândit la asta. M-am gândit cum ar fi să merg pe podul Delaware şi pur şi simplu, să sar de pe el şi să sfârşesc totul. Dar nu m-am urcat niciodată în maşină pentru a face asta, nu am fost nici măcar pe aproape…Ceea ce m-a salvat de la gest au fost băieţii mei”, a spus Biden.

Mai mult de patru decenii mai târziu, în 2015, unul dintre aceşti băieţi, Beau Biden, a murit de cancer cerebral. Înainte să moară, Beau i-a cerut tatălui său să-i facă o promisiune, ştiind cât de greu îi va fi când nu o să mai fie acolo.

„Mi-a zis: tata, nu contează ce se întâmplă, trebuie să îmi promiţi că vei fi bine”, a povestit Biden. Joe Biden spune că această promisiune faţă de Beau i-a dat un scop în viaţă.

Biden spune că soţia sa, Jill, i-a „redat” viaţa. Dar Jill nu a fost atât de sigură că ar trebui să accepte căsătoria cu el, la început.

S-au întâlnit în 1975, din pur noroc: Biden se întorcea acasă din Washington, într-o noapte, şi a văzut un afiş publicitar. Un model blond apărea în reclamă. Fratele lui Joe, Frankie Biden, îl lua de la aeroport, iar Joe a menţionat că acesta ar fi genul de femeie cu care s-ar întâlni. Surprinzător, Frankie o cunoştea pe femeie, Jill Jacobs, şi i-a dat numărul ei de telefon. Nu a trecut mult timp până au început să se întâlnească, şi i-a adus şi pe Beau şi Hunter. Băieţii s-au îndrăgostit şi ei de Jill.

„Mă bărbieream într-o dimineaţă, iar băieţii au intrat şi mi-au spus: Tată, noi credem că ar trebui să te căsătoreşti cu Jill”, a zis Biden.

Dar Jill nu a acceptat aşa uşor.

„A trebuit să o întreb de cinci ori dacă se mărită cu mine”, a spus el. „Îmi zicea nu de fiecare dată când o întrebam”.

Jill a explicat de ce a ezitat atât: „Ştiu prin ce au trecut băieţii. Şi-au pierdut mama, sora, şi ştiam că mariajul acesta trebuie să funcţioneze. Trebuia să fiu 100% sigură că va dura până când moartea ne va despărţi (…) Am iubit băteţii atât de mult încât am crezut că le-aş rupe inimile şi nu mai pot pierde o altă mamă, printr-un divorţ. De aceea, a trebuit să fiu absolut sigură”, a zis Jill Biden.

Cei doi s-a căsătorit în 1977.

Biden are un instinct aproape pastoral de a aduce confort celorlalţi

Propriile sale pierderi i-au dat o abilitate unică de a se conecta cu cei care au pierdut, la rândul său, pe cineva drag

Fostul şef al Cabinetului de la Casa Albă, Rahm Emanuel, a devenit emoţional povestind la CNN despre un telefon primit de la Biden când tatăl său a murit, anul trecut. Biden era în focul alegerilor primare.

„Joe a fost primul care m-a sunat, în ziua când a murit. Primul care m-a sunat şi am vorbit. Am povestit despre părinţii noştri. Joe avea multe lucruri de făcut. A fugit de la birou. Ştii, putea lăsa un mesaj”, a spus Emanuel.

Biden a ţinut numeroase elogii de-a lungul anilor, pentru prieteni, colegi şi chiar adversari politici.

Biden e catolic, iar credinţa lui l-a ajutat să treacă peste cele mai grele momente din viaţa sa

În autobiografia sa, „Promisiuni de păstrat”, Biden pune credinţa sa pe seama călugăriţelor care l-au învăţat în şcoală. „Oriunde erau călugăriţe, era acasă”.

„Credinţa lui Joe e atât de puternică. E ceva ce a moştenit de la mama sa. Niciodată nu ratează o slujbă de duminică”, a spus soţia sa, Jill.

Biden a acceptat nominalizarea din partea Democraţilor pentru alegerile prezidenţiale, moment ce vine la mai bine de 30 de ani de la prima încercare de a ocupa postul de preşedinte SUA.

Biden a avut un discurs puternic în cadrul Convenţiei Naţionale Democrate. El a promis că va uni Statele Unite şi va ajuta ţara să depăşească „o perioadă grea”.

Alegerile prezidenţiale din SUA au loc pe 3 noiembrie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici