Convergenţa în agricultură, obiectiv solicitat de PPE candidatei la şefia CE Ursula von der Leyen

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a anunţat că, în cadrul întrunirii de la Strasbourg între grupul PPE şi candidata la preşedinţia Comisiei Europene Ursula von der Leyen, i s-a cerut ca un obiectiv la conducerea instituţiei să fie egalizarea subvenţiilor între fermierii din Estul şi Vestul Europei.

592 afișări
Imaginea articolului Convergenţa în agricultură, obiectiv solicitat de PPE candidatei la şefia CE Ursula von der Leyen

Convergenţa în agricultură, obiectiv solicitat de PPE candidatei la şefia CE Ursula von der Leyen

„Temă de casă pentru Ursula von der Leyen: Egalizarea subvenţiilor dintre Est şi Vest trebuie să fie prioritatea Comisiei Europene! În cursul zilei de astăzi (luni - n.r.), în cadrul şedinţei Grupului Partidului Popular European, a avut loc o întâlnire între candidata pentru preşedinţia Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen şi europarlamentarii grupului. În intervenţia avută, dincolo de aprecierile şi felicitările pentru nominalizare, i-am solicitat ferm doamnei Ursula von der Leyen ca unul dintre obiectivele Comisiei pe care o va conduce, să fie convergenţa în agricultură sau, altfel spus, egalizarea subvenţiilor între fermierii din Estul şi Vestul Europei. În condiţiile în care aceştia sunt actori pe aceeaşi piaţă unică, au aproape aceleaşi costuri de producţie, este absolut necesar ca şi subvenţiile să fie egale între fermierii din UE”, a scris Daniel Buda, luni, pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a adăugat că grupul PPE i-a mai solicitat oficialului german să spună poziţia sa cu privire la Politica Agricolă Comună (PAC), în condiţiile în care unele forţe politice vor retrimiterea propunerii Comisiei în acest domeniu, chiar dacă raportul a fost adoptat în Comisia de Agricultură a Parlamentului European.

„În al doilea rând, i-am solicitat doamnei Ursula von der Leyen să ne comunice care este poziţia domniei sale faţă de propunerea Comisiei Europene privind Politica Agricolă Comună, în condiţiile în care, unele forţe politice, în cadrul negocierilor privind componenţa noii Comisii Europene, ar dori retrimiterea acestei propuneri la Comisie, deşi raportul a fost votat în Comisia de Agricultură a PE. Am subliniat că acest lucru ar afecta în mod clar şi inadmisibil interesele fermierilor români şi europeni. Am apreciat faptul că, în răspunsul domniei sale, a comunicat neîndoielnic faptul că sectorul agricol va fi o prioritate pentru viitoarea Comisie Europeană”, a conchis Buda.

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării şi unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), a fost propusă de Consiliul European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Nominalizarea trebuie confirmată de Parlamentul European, unde au apărut probleme, în contextul nemulţumirilor că nu a fost propus niciunul dintre liderii principalelor grupuri politice - Manfred Weber (Partidul Popular European, PPE, centru-dreapta) şi Frans Timmermans (Partidul Socialiştilor Europeni, PSE, centru-stânga).

Ursula von der Leyen a anunţat că, indiferent de rezultatul votului pentru învestirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va demisiona din postul de ministru german al Apărării, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Taguri:
ppe,
ursula,
leyen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici