COVID-19 ar putea omorî 3.000 de americani pe zi. Documentul intern controversat al guvernului SUA

Un document intern al guvernului Statelor Unite anticipiează o creştere a ratei infectării cu noul coronavirus şi o creştere a ratei mortalităţii până la 1 iunie, au scris jurnaliştii de la New York Times.

3074 afișări
Imaginea articolului COVID-19 ar putea omorî 3.000 de americani pe zi. Documentul intern controversat al guvernului SUA

COVID-19 va omorî 3.000 de americani pe zi. Documentul intern controversat al guvernului SUA

 

Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor au publicat un document în care conţine o serie de date statistice conform cărora, noul coronavirus va fi atât de puternic încât va provoca 3.000 de decese pe zi în SUA, până la sfârşitul lunii mai.În prezent, rata deceselor pe zi este de 2.000.
 
Estimările, incluse într-un grafic de Agenţia Federală pentru Gestionarea Urgenţelor, prevăd un număr de circa 200.000 de cazuri noi în fiecare zi, până la sfârşitul acestei luni, în creştere faţă de circa 25.000 de cazuri în prezent.
 
Informaţiile publicate de publicaţia New York Times, au adus o serie de întrebări la Casa Albă, iar purtătorul de cuvânt Judd Deere a menţionat că nu este un document oficial al Casei Albe.
 
„Acesta nu este un document al Casei Albe şi nici nu a fost prezentat Forţei de Lucru pentru Coronavirus şi nici printr-o analiza a agenţiilor. Sănătatea poporului american rămâne principala prioritate a preşedintelui Trump şi aşa va fi şi în continuare, în timp ce vom monitoriza eforturile statelor de relaxre a restricţiilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere.
 
Donald Trump a declarat duminică că bilanţul deceselor va fi mult mai mare decât s-au aşteptat până acum oficialii. „Vom pierdere între 75-80 până la 100.000 de oameni. Este oribil.”, a spus presedintele.
 
Coronavirusul a infectat peste 1,1 milioane de americani şi a omorât aproape 68.000. Totalul include cazuri din toate cele 50 de state, districtul Columbia şi alte teritorii americane, precum şi cazuri ale cetăţenilor americani repatriaţi şi cele din armata americană, spitale de veterani şi închisori federale. Aproximativ jumătate din statele americane au început relaxarea măsurilor de izolare, dar guvernatorul statului New York a spus că o astfel de mişcare ar fi prematură în statul său, cel mai grav lovit de epidemia de coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici