Covid: Statele membre UE vor putea lua propriile măsuri privind sezonul sporturilor de iarnă

Comisia Europeană nu va face recomandări statelor membre în privinţa sezonului sporturilor de iarnă, informează ANSA.

383 afișări
Imaginea articolului Covid: Statele membre UE vor putea lua propriile măsuri privind sezonul sporturilor de iarnă

Covid: Statele membre UE vor putea lua propriile măsuri privind sezonul sporturilor de iarnă

Comisia Europeană urmează să publice miercuri un set de recomandări privind perioada sărbătorilor.

Statele membre vor trebui doar să se informeze şi să colaboreze în privinţa sezonului de sporturi de iarnă.

Uniunea Europeană va recomanda menţinerea stării de urgenţă în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, precum şi reînceperea cursurilor în şcoli cu o săptămână întârziere, pentru a crea o perioadă tampon după sărbatori.

Înainte de sezonul de Crăciun, Franţa, Germania şi Italia au anunţat că vor ţine pârtiile închise, dar Austria şi Elveţia au promis să le deschidă pe ale lor.

Unele dintre primele focare de coronavirus au apărut în Europa în staţiunile de schi din Alpi, în februarie.

Turismul european a fost puternic lovit de pandemie, cu până la 11,5 milioane de locuri de muncă în pericol, potrivit Comisiei Europene.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut interzicerea la nivelul Uniunii Europene a sporturilor de iarnă, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut că riscurile legate de coronavirus fac imposibilă deschiderea pârtiilor. Premierul italian Giuseppe Conte a apreciat că sărbătorile de iarnă vor aduce un al treilea val de infecţii şi a solicitat un răspuns coordonat, cel puţin din partea celor trei ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici