Criza din Venezuela. Trei militari ai gărzii naţionale au dezertat/ Ciocniri violente la graniţa închisă cu Columbia

Trei membri ai gărzii naţionale din Venezuela au dezertat sâmbătă, a anunţat agenţia de migraţie din Columbia, înainte de un efort planificat de opoziţie de a aduce ajutoare în statul devastat economic, relatează Reuters.

3404 afișări
Imaginea articolului Criza din Venezuela. Trei militari ai gărzii naţionale au dezertat/ Ciocniri violente la graniţa închisă cu Columbia

Un pasaj blocat, un container maritim este plasat inaintea covoiului "Venezuela Aid Live" sponsorizat de omul de afaceri britanic Richard Branson la Podul Tienditas International de la Venezeula dinspre Cucuta, Columbia (Hepta, 22 feb)

Opoziţia şi ţările care susţin caravana cu ajutoare umanitare au cerut în mod repetat armatei venezuelene să contrazică ordinele preşedintelui Nicolas Maduro de a bloca intrarea acestora.

Militari au cerut ajutor din partea agenţiei, a informat organizaţia.

Trupele venezuelene din apropierea graniţei columbiene au aruncat sâmbătă cu gaze lacrimogene într-un grup de oameni care doresc să treacă în ţara vecină să muncească, potrivit unui martor.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a închis graniţele, în timp ce liderii opoziţiei se pregătesc să aducă ajutor umanitar în Venezuela împotriva dorinţelor partidului socialist de guvernământ.

Cel puţin o persoană a fost rănită în confruntările de la graniţa Venezuelei cu Columbia

Cel puţin o persoană a fost rănită sâmbătă în oraşul venezuelean Ureña situat la graniţa cu Columbia, după ce agenţi ai Gărzii Naţionale Bolivariene s-au ciocnit cu protestatarii din zonă, pe fondul demonstraţiilor privind blocarea graniţei dintre cele două ţări, relatează agenţia EFE.

 



Persoana rănită este un sergent al miliţiei forţelor armate care au participat la această confruntare în care au existat schimburi de gaze lacrimogene şi pietre în Ureña, situat în statul de frontierăTachira.

Trupele venezuelene din apropierea graniţei columbiene au aruncat sâmbătă cu gaze lacrimogene într-un grup de oameni care doreau să treacă în ţara vecină să muncească, potrivit unui martor.

Blocarea comunicaţiilor terestre, comandată de guvernul lui Nicolas Maduro, a intrat în vigoare în ziua în care opoziţia venezuelean intenţionează să permită intrarea ajutoarelor umanitare donate de diverse guverne care au ajuns în oraşe precum Cucuta, în Columbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici