Cum ajung pe piaţă produsele biocide. Cine le autorizează?

  • Comisia Naţională pentru Produse Biocide autorizează fiecare produs înainte ca acesta să ajungă pe piaţă
  • Preşedintele Comisiei este dr. chimist Gabriela Cilinca, iar pe lângă aceasta mai activează doi vicepreşedinţi
  • Comisia funcţionează în cadrul Ministerului Sănătăţii
498 afișări
Imaginea articolului Cum ajung pe piaţă produsele biocide. Cine le autorizează?

Cum ajung pe piaţă produsele biocide. Cine le autorizează?

Regulamentul privind produsele biocide prevede ca toate produsele să fie autorizate de autoritatea compententă înainte să fie puse pe piaţă. Aici intervine Comisia Naţională pentru Produse Biocide, care autorizează producători de biocide şi îi înscrie în Registrul Naţional al Produselor Biocide.

Comisia funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătăţii, iar preşedintele comisiei este numit prin decizie de către directorul general al INSP.

Gabriela Cilinca este preşedintele Comisiei Naţionale pentru Biocide din anul 2012 şi este doctor chimist. Alături de preşedinte, comisia mai are 2 vicepreşedinţi şi încă 8 membrii, toţi cu specializare în medicina şi chimie.

Autorităţile pot acorda autorizaţia numai în cazul în care evaluările efectuate arată că utilizarea produsului este sigură pentru sănătatea umană şi animală, precum şi pentru mediu.

În Registrul Naţional pentru Produsele Biocide se găsesc sute de producători, aşa că trebuie doar se te uiţi pe eticheta produsului pentru a identifica biocidul autorizat de Ministerul Sănătăţii. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici