Dăncilă despre disputa cu Iohannis privind rolul jucat de şeful Guvernului în timpul preşedinţiei Consiliului UE: Premierul ar trebui să meargă

Viorica Dăncilă a declarat că ar fi normal, ca pe perioada în care România deţine preşedinţia Consiliului UE, premierul să fie persoana care reprezintă ţara la şedinţele Consiliului European pentru a putea negocia mai bine pentru ţară.

764 afișări
Imaginea articolului Dăncilă despre disputa cu Iohannis privind rolul jucat de şeful Guvernului în timpul preşedinţiei Consiliului UE: Premierul ar trebui să meargă

Dăncilă despre disputa cu Iohannis privind rolul jucat de şeful Guvernului în timpul preşedinţiei Consiliului UE: Premierul ar trebui să meargă

"Ar trebui să vadă modelul altor preşedinţi care niciodată nu au spus <<în ţara mea se întâmplă asta>>. Cred că lucrurile trebuie să le rezolve în ţară", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Întrebată dacă preşedintele ar încerca preluarea preşedinţiei Consiliului UE, Viorica Dăncilă a spus că ar fi un lucru nefiresc pentru că preşedinţia este deţinută de premier şi guvern. Mai mult, premierul spune că ar fi benefic ca măcar în această perioadă premierul să participe la şedinţele Consiliului European.

"La noi e o situaţie atipică, ce nu e benefică pentru România. Nu intru în competiţii electorale. Miza mea e să avem o preşedinţie de succes. În mod normal, premierul pe timpul preşedinţiei Consiliului UE, ar trebui să meargă şi la Consiliul Europen pentru că dă posibilitatea negocierilor pentru anumite aspecte legate de România. Înţeleg că preşedintele vrea să meargă la Consiliu, dar să lase guvernul să ducă presedinţia la sfârşit".

Dăncilă a mai adăugat că dacă totuşi preşedintele va încerca să intervină,  va trebui să ia „anumite măsuri ceea ce nu ar fi plăcut pentru noi ca şi ţară. Nu putem vorbi una în şedintele prezidate de ministrul Afacerilor Europene sau Finanţelor şi să mergem cu altceva în Consiliul European".

România va prelua, timp de 6 luni, preşedinţia Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici