Erdogan anunţă un SUMMIT la Istanbul despre situaţia din Siria. Care sunt ţările participante

Turcia, Rusia, Franţa şi Germania vor să organizeze o întâlnire la Istanbul privind situaţia din Siria, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, întorcându-se de la New York, unde a participat la cea de a 73-a reuniune a Adunării Generale ONU, relatează site-ul agenţiei Tass.

1589 afișări
Imaginea articolului Erdogan anunţă un SUMMIT la Istanbul despre situaţia din Siria. Care sunt ţările participante

Erdogan anunţă un SUMMIT la Istanbul despre situaţia din Siria

"Vom ţine un summit la Istanbul, care va include Turcia, Rusia, Germania şi Franţa. Discuţiile preliminare au avut deja loc, avem nevoie să stabilim o dată", a declarat Erdogan.

Liderul turc a discutat despre criza siriană cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, pe marginea reuniunii Adunării Generale ONU.

"Între 50 şi 60 de mii de oameni s-au întors la casele lor în provincia siriană Idlib şi acesta este un lucru foarte bun. Sper că va continua în această direcţie. Dacă eforturile noastre cu Rusia se dovedesc a fi de succes, atunci vom putea să începem procesul de reconstruire în Siria", a adăugat Erdogan.

Erdogan a mai declarat că cea mai importantă este "retragerea armelor grele care aparţin grupărilor radicale" din Idlib. Acesta a afirmat că cea mai mare responsabilitate revine serviciilor de informaţii ale Turciei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici