Explozie în Franţa: 13 oameni au fost răniţi în urma unei deflagraţii produse în oraşul Lyon / Reacţia lui Macron

Cel puţin 13 persoane au fost rănite în atacul cu bombă produs vineri după-amiază în Lyon, a anunţat Prefectura din departamentul Rhône, citată de postul BFMTV.

3841 afișări
Imaginea articolului Explozie în Franţa: 13 oameni au fost răniţi în urma unei deflagraţii produse în oraşul Lyon / Reacţia lui Macron

ALERTĂ în Franţa: Mai mulţi răniţi în urma unei explozii produse în oraşul Lyon / Opt oameni au fost răniţi

Deflagraţia s-a produs în zona Victor Hugo, în apropierea Pieţei Bellecour, în centrul oraşului Lyon, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro şi de postul BFMTV.

În explozie au fost rănite 13 persoane, inclusiv un copil, a comunicat vineri seară Prefectura din Rhône.

Victimele sunt spitalizate.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle cauzele deflagraţiei.

Potrivit Parchetului din Lyon, autorităţile suspectează că explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal.

Emmanuel Macron este ţinut la curent în legătură cu "atacul" de la Lyon

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat vineri seară că este ţinut la curent în legătură cu "atacul" de la Lyon, informează cotidianul Le Monde.

"A avut loc un atac la Lyon. Nu este sarcina mea să fac bilanţul. În acest moment, ştiu că sunt doar răniţi", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei emisiuni, răspunzând la o întrebare despre incidentul din Lyon.

Preşedintele Franţei a precizat că "gândurile" sale sunt la persoanele rănite în acest atac.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, autorul atacului este căutat activ de autorităţi.

Investigaţia în atacul de la Lyon, preluată de Secţia antiteroristă a Parchetului General din Franţa

Secţia antiteroristă a Parchetului General din Paris a decis preluarea anchetei în cazul atacului din Lyon, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Secţia antiteroristă a Parchetului General din Franţa s-a autosesizat în cazul exploziei din Lyon.

La locul atacului a fost trimis procurorul Rémy Heitz.

 

#BREAKING : Lyon , France - At least six people have been injured in a bomb explosion at the corner of Victor Hugo Street and Sala Street.#Lyon #Francepic.twitter.com/0W0GEmZJOj

 

— Shark NewsWires (@SharkNewsWires) May 24, 2019

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici