Facebook dă UE în judecată pentru încălcarea vieţii private a angajaţilor săi

  • Potrivit unor surse citate de Financial Times, reţeaua de socializare Facebook susţine că întrebările adresate de autorităţile de reglementare depăşesc cadrul legal a două anchete antitrust în desfăşurare.
  • Facebook a furnizat Comisiei Europene 1,7 milioane de pagini de documente, inclusiv e-mailuri interne.
  • UE a făcut cereri suplimentare pentru toate documentele care conţin anumite cuvinte cheie şi expresii, dar compania de social media susţine că aceşti termeni afectează viaţa privată a angajaţilor săi. O audiere ar putea avea loc in luna septembrie a acestui an.
1026 afișări
Imaginea articolului Facebook dă UE în judecată pentru încălcarea vieţii private a angajaţilor săi

Profimedia

După ce anul trecut producătorul american de cipuri Qualcomm a intentat proces UE pentru practicile sale de colectare a informaţiilor, societatea de social media Facebook acuză autorităţile de reglementare din UE că, în cadrul anchetei antitrust, au adresat întrebări prea ample, care afectează viaţa privată a angajaţilor companiei.

UE investighează atât modul în care Facebook colectează şi câştigă bani din date, cât şi dacă activitatea sa din Marketplace (spaţiul în care sunt vândute şi promovate articole) are un avantaj ilegal faţă de rivalii din publicitatea clasică. Ca răspuns la multiplele solicitări de informaţii din luna martie, Facebook a furnizat Comisiei Europene 1,7 milioane de pagini de documente, inclusiv e-mailuri interne. UE a făcut cereri suplimentare pentru toate documentele care conţin anumite cuvinte cheie şi expresii, dar, compania de social media susţine că aceşti termeni sunt prea ampli şi ar atrage informaţii private de la angajaţii săi.

Tim Lamb, director şi consilier general asociat pentru concurenţă la compania Facebook, a declarat că li se cere „să furnizeze documente predominant irelevante, care nu au nimic de-a face cu investigaţiile Comisiei, inclusiv informaţii personale extrem de sensibile, cum sunt informaţii medicale ale angajaţilor, documente financiare personale şi informaţii private despre membrii de familie ai angajaţilor.” Acesta considera că astfel de cereri trebuie să fie examinate de instanţele UE.

Oficialii UE au declarat că urmează procedura normală a anchetelor antitrust şi că nu au avut niciun interes pentru detalii de natură personală, refuzând să facă comentarii. O audiere ar putea avea loc începând cu luna septembrie a acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici