IGSU: Zeci de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteorologice, în ultimele ore

Pompierii au intervenit în zeci de situaţii de urgenţă, miercuri, din cauza fenomenelor meteorologice, 21 de judeţe fiind sub cod galben. Un autocar cu 58 de persoane a rămas blocat din cauza zăpezii, în Suceava, iar altul, în care se aflau 46 de copii, în Sibiu.

292 afișări
Imaginea articolului IGSU: Zeci de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteorologice, în ultimele ore

IGSU: Zeci de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteorologice, în ultimele ore

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii militari au acţionat în peste 60 de situaţii pentru degajarea copacilor căzuţi din cauza vântului puternic atât pe carosabil, cât şi pe autoturisme sau clădiri.

De asemenea s-a intervenit pentru înlăturarea panourilor publicitare, a elementelor de acoperiş sau a izolaţiei desprinse pe timpul intensificării vântului.

IGSU a transmis că, din cauza copacilor doborâţi de vânt au fost înregistrate patru victime, în judeţele Dolj, Mureş, dar şi în municipiul Bucureşti.

În judeţul Suceava, pe DN 17, în zona localităţii Pojorâta, un autocar cu 58 persoane nu a mai putut înainta din cauza viscolului şi a zăpezii de pe carosabil. Datorită intervenţiei cu un utilaj de la Drumurile Naţionale pentru deblocare, autocarul şi-a continuat drumul.

Un alt autocar, în care erau cinci adulţi şi 46 copii, a rămas blocat, miercuri seara, din cauza ninsorii, pe drumul spre staţiunea Păltiniş. Toate persoanele au fost cazate temporar la o pensiune din zonă.

„În continuare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru acţiona imediat în zonele afectate de vremea rea. La nivel naţional, peste 5.200 pompieri sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale”, a transmis IGSU.

Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă, reprezentanţii IGSU recomandă cetăţenilor ca pe timpul manifestării vântului puternic, să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor ar trebui să se realizeze în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici