Încă un stat european a aprobat o taxă digitală pentru giganţii internetului

Guvernul ceh a aprobat introducerea unei taxe digitale de 7% pentru publicitatea furnizată online de giganţi precum Google şi Facebook, transmite site-ul agenţiei Reuters.

542 afișări
Imaginea articolului Încă un stat european a aprobat o taxă digitală pentru giganţii internetului

Guvernul ceh a aprobat o taxă digitală pentru giganţii internetului

Taxa propusă, care trebuie să treacă de Parlament pentru a fi introdusă, vizează veniturile obţinute de companii din publicitatea ţintită şi vânzarea de date despre utilizatori.

Taxa se va aplica doar serviciilor oferite utilizatorilor de internet din Cehia. Mai mult, va viza companiile cu venituri globale anuale mai mari de 826,5 de milioane de dolari, cu venituri anuale pe piaţa cehă mai mari de 4,32 milioane de dolari şi ale căror reclame şi servicii ajung la peste 200.000 de utilizatori în statul european.

Ministerul de Finanţe a anunţat că taxa, care ar urma să intre în vigoare în luna iunie a anului viitor, va fi temporară până când se va ajunge la un acord global pentru taxarea acestor companii.

Decizii similare luate în Franţa şi Italia au deranjat guvernul SUA, statul din care provin unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor online.

Taguri:
cehia,
taxa,
internet

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici