Iohannis dă înapoi şi amână ceremonia din 20 mai în care urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”: „Pentru a elimina orice fel de suspiciune”

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne organizarea ceremoniei solemne în cadrul căreia anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”, pentru a elimina ”orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluţiei Române cu perioada electorală”.

1565 afișări
Imaginea articolului Iohannis dă înapoi şi amână ceremonia din 20 mai în care urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”: „Pentru a elimina orice fel de suspiciune”

Preşedintele Klaus Iohannis amână ceremonia în care urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”

”În ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”. Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluţiei Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent şi din profund respect pentru toţi cei care au luptat pentru democraţie şi libertate în anii tiraniei comuniste, preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, încă de la preluarea mandatului, Preşedintele României a acţionat constant pentru condamnarea crimelor şi abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum şi pentru omagierea victimelor totalitarismului.

”Preşedintele Klaus Iohannis consideră că lecţiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei şi a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toţi un exerciţiu civic permanent”, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Guvernul a anunţat joi, lansarea programului ”30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989” pe 6 iunie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a precizat că va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc pe 20 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici