Iranul a avertizat că va lua măsuri simetrice în urma sancţiunilor impuse de UE

Iranul a avertizat miercuri că va adopa măsuri simetrice, după ce Uniunea Europeană a blocat activele Serviciului iranian de informaţii şi a doi agenţi şi i-a adăugat pe lista grupărilor teroriste, relatează site-ul agenţiei Reuters.

652 afișări
Imaginea articolului Iranul a avertizat că va lua măsuri simetrice în urma sancţiunilor impuse de UE

Iranul a avertizat că va lua măsuri simetrice în urma sancţiunilor impuse de UE

Uniunea Europeană a luat această decizie în contextul în care Olanda a acuzat Iranul de asasinarea a doi disidenţi, iar Franţa şi Danemarca au denunţat o serie de comploturi iraniene în Europa.

Măsurile, deşi sunt mai mult simbolice deoarece unul dintre cei doi indivizi se află deja într-o închisoare din Belgia, reprezintă primul moment în care UE impune sancţiuni Iranului de la semnarea acordului nuclear în 2015.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qassemi, a numit acţiunile Uniunii Europene "ilogice" şi "surprinzătoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici