MAE, despre interdicţia lui Kelemen Hunor de a intra în Ucraina: Decizia aparţine autorităţilor ucrainene

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, referitor la interdicţia pentru Kelemen Hunor de a intra în Ucraina, că decizia aparţine exclusiv autorităţilor ucrainene, însă astfel de hotărâri pot fi atacate în instanţă de către liderul UDMR.

1661 afișări
Imaginea articolului MAE, despre interdicţia lui Kelemen Hunor de a intra în Ucraina: Decizia aparţine autorităţilor ucrainene

MAE, despre interdicţia lui Kelemen de a intra în Ucraina: Decizia aparţine autorităţilor ucrainene

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de faptul că autorităţile ucrainene nu i-au permis domnului deputat Kelemen Hunor să treacă frontiera ungaro-ucraineană la data de 6 aprilie 2019. De altfel, acest incident a fost relatat de domnul deputat Hunor într-o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe. MAE a solicitat Ambasadei Ucrainei să informeze cu privire la motivele deciziei”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

MAE mai precizează „că decizia administrativă privind interzicerea accesului cetăţenilor străini pe teritoriul Ucrainei aparţine exclusiv autorităţilor ucrainene, misiunile diplomatice şi oficiile consulare acreditate în Ucraina neavând un rol în cadrul acestei proceduri. Asemenea decizii pot fi atacate pe cale judecătorească în faţa instanţelor din Ucraina doar de către persoana în cauză”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat, sâmbătă, să intre în Ucraina, unde vroia să participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, a explicat că preşedintelui UDMR i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 şi că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat.

La rândul său, liderul UDMR a susţinut că nu a folosit paşaport maghiar la punctul de frontieră cu Ucraina, aşa cum a spus ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, şi i-a cerut acestuia să prezinte documentele care au interzis, în trecut, accesul său pe în Ucraina. El a adăugat că a trimis o informare către PPE în Parlamentul European privind interdicţia impusă asupra sa de a intra în Ucraina, deoarece Petro Proshenko şi partidul lui vor să adere la formaţiunea politică europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici