Memo Apple, scurs în presă. Compania îşi avertizează angajaţii că, dacă divulgă informaţii interne, vor fi daţi afară sau chiar arestaţi: Din 29 de „turnători”, 12 sunt deja la închisoare

Apple şi-a avertizat angajaţii să nu mai divulge informaţii interne despre planuri viitoare ale companiei. atrăgând atenţia asupra consecinţelor legale ale acţiunilor de divulgare de secrete, aceasta fiind una din cele mai agresive mişcări ale companiei gigant din IT pentru protecţia informaţiilor şi activităţilor, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

2471 afișări
Imaginea articolului Memo Apple, scurs în presă. Compania îşi avertizează angajaţii că, dacă divulgă informaţii interne, vor fi daţi afară sau chiar arestaţi: Din 29  de „turnători”, 12 sunt deja la închisoare

Din păcate pentru companie, şi scrisoarea de avertisment de a nu divulga secrete a fost divulgată.

Aceasta menţiona faptul că 29 de angajaţi au fost prinşi oferind informaţii interne altor persoane, iar dintre aceştia, 12 au fost arestate: „Aceşti oameni nu numai că şi-au pierdut locurile de muncă, ci vor întâmpina mari dificultăţi în a găsi un nou loc de muncă”, spune Apple în scrisoare.

Compania a refuzat să comenteze.

Apple a subliniat situaţiile în care informaţiile au ajuns la mass-media, inclusiv o întâlnire la începutul acestui an în care şeful inginerilor de software, Craig Federighi, a spus angajaţilor că unele funcţii de software vor fi lansate mai târziu decât s-a crezut iniţial.

TITLURILE ZILEI

Scurgerea de informaţii despre un nou produs poate afecta negativ vânzările companiei şi dă competitorilor timp mai mult pentru a răspunde concurenţei şi într-un final va impacta negativ vânzările produsului nou.

„Vrem să avem ocazia să le spunem clienţilor de ce produsul este grozav, nu să o facă altcineva înaintea noastră şi într-un mod care lasă de dorit”, a spus în scrisoare Greg Joswiak, exectiv al Apple.

Apple nu este singura companie care se confruntă cu „turnători”. Firme precum Google sau Facebook sunt deschise cu angajaţii când vine vorba de planurile companiilor, însă comunicările externe sunt limitate şi au concediat persoanele care au scurs informaţii din companii.

Executivul Facebook Sheryl Sandberg a spus săptămâna trecută că este dezamăgită de cei care scot informaţii din companie. În 2016, Google a concediat un angajat pentru faptul că a criticat un şef făcând referire la nişte note interne.

Apple este cunoscută pentru politica sa confidenţială privind dezvolatarea produselor proprii. În ciuda eforturilor din 2012 ale CEO-ului Tim Cook de a păstra unele secrete, mass-media a continuat să prezinte informaţii pentru a satisface dorinţa publicului.

Compania a ţinut o şedinţă confidenţială cu angajaţii în 2017 într-o altă încercare de a opri scurgerile de informaţii. De atunci, presa a mai publicat detalii despre iPhone X, noul Apple Watch şi alte produse.   

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici